Tänakule said saatuslikuks purunenud rehvid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Neljapäeval Cagliari linnas sõidetud publikukatsega alanud Sardiinia MM-ralli jätkus reedel juba tõsisema tööpäevaga, kui kavas oli kaheksa kiiruskatset kogupikkusega pea 160 kilomeetrit. Päeva tegi keeruliseks asjaolu, et kavas oli vaid üks, 15 minutiline remote service, mille käigus väga suuri parandusi autode juures teha ei saanud. See sai saatuslikuks WRC 2 arvestuses sõitnud Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile (Ford Fiesta R5), kes olid sunnitud avapäeva pooleli jätma viiendal katsel.

Peale 1,3 kilomeetrist Cagliari publikukatset siirdus Sardiinia ralli saare läänekaldal olevast Algherost, mis on ralli keskuseks ida poole, endise keskuse Olbia poole. Publikukatsel näitasid Tänak ja Mõlder WRC 2 klassi neljandat aega, jäädes katse võitnud Juri Protasovist 1,7 sekundi kaugusele. Reedene esimene, 19,81 kilomeetrine Terranova Nord katse tõi meestele kaasa oma klassi 21. aja ja selle taga olid tõsised probleemid autoga. Kaotust tuli üle kolme minuti. Järgmisel katsel läks kirja neljas aeg, katse võitnud Karl Kruudale ja Martin Järveojale jäi kaotust 4,6 sekundit. Järgmisel katsel saadi kirja teine aeg, kaotust katse võitnud Nasser Al-Attiyah-Giovanni Bernacchinile 3,5 sekundit. 

«Reedesel esimesel katsel kadus meie autol 2 kilomeetrit peale katse starti roolivõim. Tegime restardi ja kõik toimis taas. Kahjuks juhtus siis midagi turboga, autol polnud suurtel pööretel jõudu. Sealt edasi kadus roolivõim taas ja see ei hakanud toimima, vaatamata mitmele restardile. Ja lisaks sellele läks veel ka parem esimene rehv ja tulime lõpuni katkise rehvi ja ilma roolivõimuta. Ülesõidul saime roolivõimu taas toimima, järgmisel katsel aga sain aru, et auto differentsiaalid enam ei tööta, kuid see ei takistanud sõitmist. Päeva kolmandal katsel saime sõita ka lahtise tagaluugiga, mis tõmbas toa korralikult tolmu ja kruusa täis,» võttis Tänak nende päeva esimese kolme katse juhtumised kokku.

Päeva neljas katse oli viimane enne remote service'it. Kahjuks pidid aga Tänak ja Mõlder just sellel katsel ralli pooleli jätma. «Esmalt kadus meil sellel katsel Raigoga side ära ja siis läks veel üks rehv, millega oli meil tagavara otsas ja auto oli kolme terve rehviga ja ühe tühja veljega. Sellisel moel aga hooldusesse reeglite kohaselt sõita ei tohi ja pidime katkestama,» selgitas Tänak katkestamise tagamaid. 

Laupäeval jätkub Sardiinia ralli nelja katsega, kogupikkusega 156,8 kilomeetrit. Päevale annab korraliku pikkuse 59,13 kilomeetrine Monte Lerno katse, mida läbitakse kahel korral. Tänak ja Mõlder jätkavad laupäeval Sardiinia MM-rallit Rally 2 reeglitega.

Laupäevased katsed Eesti aja järgi:

10.18 SS10: Monte Olia 1 (19,27 km)

11.23 SS11: Monte Lerno 1 (59,13 km)

17.54 SS12: Monte Olia 2 (19,27 km)

18.59 SS13: Monte Lerno 2 (59,13 km)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles