Liina Tšernov ületas 33 aastat püsinud Eesti rekordi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tsernov.
Liina Tsernov. Foto: Mallor Malmre/Jooksuportaal

Liina Tšernov püstitas täna Poolas Janusz Kusocinski mälestusvõistlustel 1500 meetri jooksus Eesti rekordi 4.12,73, mis andis talle 5. koha. Varasem Eesti rekord kuulus 1981. aastast Ille Kukele ajaga 4.14.05.

Liina Tšernov ise enda tänast tulemust väga eriliseks ei pidanud. «Olen siis õnnelik, kui suudan alla 4.10 joosta. Jooksin esimesed 800 meetrit 2.14ga. Viimasel ringil hakkasid naised vajutama. Mul ei ole veel seda enesekindlust lõpu jaoks,» rääkis Jooksuportaalile Tšernov, kes viimasele ringile minnes asus 7. kohal. Enne lõppu suutis ta veel kahest jooksjast mööduda. Tšernov arvas, et kiirema algusega oleks ta võimeline oma tulemust veelgi parandama, vahendab Jooksuportaal.

«Loodan, et saan omale toetajaid, tänu kellele oleks mul võimalik välismaal võistelda, sest Eestis võistlemine tähendab mulle vaid treeningut. Tahaksin väga, et siin oleks minu tasemel jooksja,» lisas Tšernov.  Poolasse võistlema pääses ta tänu mänedžer Aivar Karotammele, kellele on tänulik.

1500 meetri Eesti rekordi eelmine omanik Ille Kukk tundis siiralt head meelt 33 aastat püsinud tippmargi alistamise üle. «Liina on juba paju üritanud. Hea, et tugevas konkurentsis õnnestus ära joosta. Ajad vajavad ületamist ja uusi rekordeid,» ütles Ille Kukk Jooksuportaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles