Mercedese tippjuht: Rosberg ja Hamilton ei peagi sõbrad olema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: SCANPIX

Mercedese mootorispordiosakonna juht Toto Wolff lausus väljaandele Autosport, et tänavu MM-tiitli pärast võistlevad Nico Rosberg ja Lewis Hamilton pole sõbrad ega peagi olema.

Hispaania ja Monaco etappide järel teineteise suunas teravusi pildunud mehed leppisid enda sõnul sel nädalavahetusel sõidetava Kanada etapi eel ära, kuid Wolffi arvates piisab sellest, et tiimi kaks sõitjat omavahel normaalselt suhtleksid – enamat polegi tarvis. «Võidusõitjad ei ole kunagi sõbrad, sest me ei räägi siin sellest, et tullakse nädalavahetusel kokku ja kihutatakse natuke oma lõbuks võidu. See on nende töö ja tegu on väga konkurentsitiheda keskkonnaga. Sõpruse jutt on niisama jutuks tore küll, aga ei vasta tõele,» lausus Wolff.

«Nad on kolleegid ja kuni nad teineteisest lugu peavad, teineteisesse austavalt suhtuvad ja esindavad Mercedese tiimi sellisel moel, nagu on meie arvates õige, pole mingit probleemi. Võib ju rääkida, kas see, mida Lewis Monacos ütles, oli õige või mitte, aga ta on erakordselt võitlushimuline ning vihastas, kui teiseks jäi,» viitas Wolff Monacos juhtunule, kui Hamilton vihjas meeskonna tahtlikule katsele võit Rosbergile kätte mängida.

«Võistkonna sisekliimat silmas pidades on hea, et olukord on rahunenud, aga samas pole see määrava tähtsusega. Tegu on ajakirjanike jaoks hea materjaliga, aga meeskonna moraali pole see õigupoolest kordagi lõhkunud,» sõnas Wolff. «Igas firmas tuleb vahel inimsuhteid klaarida. Kui tülitsevad sõitjad, on see meedia tõttu kõigile näha, aga selliseid olukordi tuleb vaadata neutraalselt ja osapooltele selgeks teha, mida sa neilt ootad. Kui sul on tegemist kahe sellise mehega nagu Lewis ja Nico, pole see üldse raske,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles