Eestist jagu saanud Katar tuli 3x3 korvpalli maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari meeskond tuli 3x3 korvpalli maailmameistriks.
Katari meeskond tuli 3x3 korvpalli maailmameistriks. Foto: FIBA / Facebook

Sel nädalavahetusel Moskvas peetud FIBA 3x3 korvpalli maailmameistriks tuli Katari võistkond, kes finaalis alistas Serbia (18:13). 

Eesti võistkond koosseisus Indrek Kajupank, Martin Dorbek, Siim Raudla ja Ardi Oja tulid 24 riigi arvestuses kokkuvõttes 10. kohale, edestades teiste seas USA, Türgi ja Argentiina võistkondi. Eesti võistkond võitis küll oma alagrupi, kuid kaheksandikfinaalis tuli vastu võtta kaotus hilisema maailmameistri käest.

FIBA 3x3 maailmameistrivõistlustel osales ka Eesti naistekoondis, kus mängisid Annika Köster, Kerli Haas, Kadi Ann Lass ja Jane Svilberg, kes pidid esimeses play-off-kohtumises tunnistama hilisema finalisti Venemaa nappi paremust (14:11). Naised tulid kokkuvõttes 13. kohale.

Naiste finaalis võitis USA kindlalt (15:8) Venemaa koondist. Viimases mängis teiste seas ka Maria Tšerepanova, kes esindas Venemaad Londoni olümpiamängudel.

10. koht 3x3 korvpalli maailmameistrivõistlustelt on senini Eesti parim tulemus, sest esimestel ametlikel FIBA 3x3 maailmameistrivõistlustel 2012. aastal Ateenas oli Eesti meestekoondis kokkuvõttes 17, naised 16. kohal. Naiste võistkonnas mängisid Moskvas ka Jane Svilberg ja Kadri Ann Lass, kes eelmisel aastal Indoneesias tulid U18 noorte maailmameistrivõistlustel USA järel hõbedale. Kadri Ann Lass on valitud ka Eestit esindama augustis Nanjingis peetavatele noorte olümpiamängudele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles