Tänavune MM võib püstitada negatiivse väravarekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel on jäänud pidada veel vaid kaheksa kohtumist (neli veerandfinaali, kaks poolfinaali, kolmanda koha kohtumine ning loomulikult finaal) ning praeguse seisuga tundub ülimalt tõenäoline, et tänavusest MMist tuleb läbi aega kõige väiksema resultatiivsusega finaalturniir.

Seni on Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud 56 kohtumist ning selle ajaga on löödud 123 väravat (millest kaks on olnud omaväravad) ehk keskmine näitaja on 2,20 tabamust mängu kohta.

Senine MMide vähemusrekord kuulub 1990. aastal Itaalias toimunud finaalturniirile, kus suudeti 52 kohtumisega lüüa 115 väravat ehk keskmine näitaja oli 2,21 tabamust matši kohta.

Selleks, et tänavune finaalturniir ei läheks negatiivses mõttes ajalukku tuleb järele jäänud kaheksa kohtumisega mängijatel väravavõrku sahistada vähemalt 19 korda. Seega peaks järgmise kaheksa mängu keskmine resultatiivsus olema 2,38 tabamust matši kohta.

Samas annavad eile hilisõhtul lõppenud kaheksandikfinaalid lootust, et negatiivset rekordit õnnestub siiski vältida. Kaheksa kaheksandikfinaaliga löödi kokku 22 väravat ehk 2,75 mängu kohta.

Kui senine vähemusrekord kuulub keskmiselt 2,21 väravaga 1990. aastal Itaalias toimunud MMile, siis tagantpoolt teist kohta hoiab neli aastat tagasi Saksamaal toimunud finaalturniir keskmiselt 2,29 väravaga.

Selleks, et tänavune finaalturniir oleks resultatiivsem kui nelja aasta tagune tuleks järele jäänud kaheksa matšiga mängijatel kirja saada veel 25 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles