Dauphiné teise etapi võitis Froome, Kangert on üldarvestuses esikümnes

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Eile Prantsusmaal alanud kõrgetasemelise mitmepäevasõidu Criterium du Dauphiné tänasel teisel etapil võidutses Sky tiimi sõitja Chris Froome. Tanel Kangert (Astana) lõpetas 14. kohal, Rein Taaramäe (Cofidis) kukkus ja lõpetas 99. kohal.

Täna sõidetud etapi pikkuseks oli 156 km ja päev lõppes raske lõputõusuga. Ligikaudu 5,5 km enne finišit ründas liidrisärki kandnud Froome liidrite grupist ja mõned kilomeetrid enne lõppu olid temaga samas tempos jätkanud vaid viis sõitjat. Viimasel kilomeetril ründas Froome jälle ja sai tänu sellele kirja ka etapivõidu. Froome'iga sama aja sai kirja ka Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), neli sekundit hiljem oli finišis kolmanda koha saanud Wilco Kelderman (Belkin).

Tanel Kangert püsis pikalt liidreid jälitavas grupis, kuid veidi enne finišit püüti grupp kinni tagantpoolt tulnud kolmanda grupi poolt. Kangert sai kirja kõrge 14. koha ja kaotas täna Froome'ile 55 sekundit. Rein Taaramäe kukkus 25 km enne finišit ja lõpetas 99. kohal, kaotust kogunes üle 12 minuti.

Üldarvestuses jätkab liidrina Froome, Kangert on 10. kohal (+1.35) ja Taaramäe 92. kohal (+12.55).

Homme on tuuril kavas 194 kilomeetri pikkune etapp, mis peaks andma võimaluse sprinteritele. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles