Kolm eestlast tulid enduro MM-etapil punktikohtadele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: www.enduro-abc.com

Soomes Heinolas sõideti käesoleva aasta enduro maailmameistrivõistluste neljas osavõistlus, kus oli erinevates masinaklassides võistlemas kolm eestlast Aigar Leok, Rannar Uusna ja Priit Biene.

E3 klassis oli eestlastest stardis MM-tabelis seitsmendat kohta hoidev Aigar Leok (TM), kes vigastas Itaalia meistrivõistlustel oma põlve ja proovis Soomes antud olukorras parima saavutada.

Laupäeval oli Leoki ajad enamasti esimese kuue seas, vaid kahel korral olid ta ajad teises kümnes. Etapi võitis austraallane Matthew Phillips, teine oli hispaanlane Ivan Cervantes (mõlemad KTM), kes jäi võitjast 22,5 sekundit ja olmandaks tuli soomlane Matti Seistola (Sherco) jäädes Phillipsile alla 30,1 sekundiga. Leok oli päeva lõpuks kuues, kaotust võitjale 1 minut ja 38,5 sekundit.

Teisel päeval olid Leoki ajad mitmel korral esiviisikus, kuid sisse tuli üks 11-s ning kaks 7-ndat ja 13-ndat aega, mille tulemusena oli Leok jälle kuues, jäädes ka selle etapi võitnud Phillipsile alla 1 minuti ja 41,7 sekundiga. Cervantes oli ka nüüd teine (+23,6) ja avapäeval neljas olnud prantslane Mathias Bellino (Husqvarna) kolmas, tema kaotas Phillipsile 1 minuti ja 0,6 sekundit.

Peale Soome etappi on MM-liider Cervantes (151 punkti), talle järgnevad Phillips (139 p) ja Bellino (111 p). Leok jätkab 77 punktiga 7-ndal kohal.

EJ ehk juuniorite klassis üheksandal kohal asunud Uusna (KTM Farioli Factory Supported Team) alustas esimest päeva paari kuuenda ajaga, kuid seejärel olid ta kohad esikümne piirimail. Kahjuks riivas ta suurel kiirusel puud, kuid suutis võistlust siiski jätkata. Päeva lõpetas ta üheksandana jäädes etapi võitnud inglasele Daniel McCanney'le (Beta) alla 3 minuti ja 10,1 sekundiga. Teise koha sai prantslane Loic Larrieu (Husqvarna), kes kaotas võitjale 28,2 sekundit ja kolmandaks tuli rootslane Oliver Nelson (KTM), tema jäi McCanney'st 40,2 sekundit. Teisel päeval sõitis Uusna teibitud õla ja valuvaigistite najal ning võitles vapralt esikümne aegadega. Päeva lõpetas ta kaheksandana, kaotust võitjale 2 minutit ja 33,7 sekundit. Võitlus klassi esikohale oli väga põnev, mis päädis lõpuks McCanney ülinapi 0,5 sekundilise võiduga Larrieu ees. Nelson oli jälle kolmas, tema jäi esiduost pool minutit.

McCanney juhib MM-arvestuses 152 punktiga, talle järgnevad Soomes viienda ja neljanda koha saanud itaallane Giacomo Redondi (Beta) 130 ja Larrieu 126 punktiga. Uusna tegi tabelis korraliku hüppe ja on nüüd 59 punktiga kuues.

EY (Youth Cup 125cc) klassis tegi oma MM-debüüdi Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Honda Racing). Esimest etappi alustas noormees 19-nda ajaga, kuid vahelduva eduga olid ta kohad 14-16 kandis ning päeva lõpetas ta 16-ndana. Et MM-punkte saavad 15 paremat, siis seekord jäi tal oma punktiarve avamata. Etapi võitis rootslane Albin Elowson (Husqvarna) 1 minuti ja 6,7 sekundilise eduga itaallase Davide Soreca (Yamaha) ees. Kolmandaks tuli itaallane Matteo Bresolin (KTM), kes jäi omakorda kaasmaalasest 8,9 sekundit. Biene kaotas Elowsonile 17 minuti ja 26 sekundiga.

Teisel päeval olid Biene ajad tunduvalt paremad ja noormees lõpetas etapi 11-ndana ning teenis oma esimesed MM-punktid. Etapi võitis jälle Elowson, teine Bresolin (+54,5) ja kolmas avapäeva kuuendana lõpetanud Josep Garcia (Husqvarna), kes jäi rootslasele alla 1 minuti ja 9,5 sekundiga. Biene kaotas võitjale 11 minuti ja 8,7 sekundiga.

MM-arvestuses juhib Soreca (122 p), teine on Elowson (109 p) ja kolmas Soomes kuues ja viies olnud prantslane Jeremy Miroir (Yamaha) 97 punktiga. Biene on 5 punktiga 24-s.

Järgmine MM-etapp sõidetakse juba järgmisel nädalavahetusel Rootsis Enköpingus, kus on stardis ka kõik Soomes startinud Eesti sõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles