Joogipudeli tõttu kukkunud Taaramäe: lendasin nagu pannkook

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna sõideti kõrgetasemelisel mitmepäevasõidul Criterium du Dauphinél teine etapp, kus Rein Taaramäe (Cofidis) sai 99. koha. Taaramäe sõitu segas kukkumine, mis Cofidise mehe mõneks ajaks ratta seljast maha lõi.

«Päeva tempo oli suhteliselt rahulik. Enesetunnet oli nii raske hinnata, kuid esimesed 130 km küll probleeme ei valmistanud. Kui jõudsime 25 km sildini, siis sel hetkel seletasin midagi oma tiimikaaslasega, roolisin ratast ühe käega ja ühtäkki tõusin õhku ning lendasin nagu pannkook pannil. Silmanurgast nägin, et olin Saxo Banki joogipudelile kümnesse rihtinud. Väga hullu miskit ei juhtunud. Sinikas vasakul põlvel, natsa verd ja vasakule säärele kimas keegi niimoodi sisse, et säär oli krambis,» kirjutas Taaramäe oma blogis.

«Tõusin püsti ja putitasin tükk aega ratast. Parem pidurilink oli kõver ja see tõmbas trossi pingesse ning tagumine jooks oli blokeerunud. See mure lahendatud, hakkasin minema kihutama, kuid siis avastasin, et tagumise käiguka kaabel on pesast väljas ja käigud ei tööta. Jäin jälle seisma ning pistsin kaabli pessa ja hakkasin juba minema spurtima, kuid ei midagi. Käigud ikka ei töötanud, nii et jäin juba kolmandat korda seisma. Sain tiimilt tagavara velo ja jälitamine hakkas pihta. Üritasin küll mitte stressata ja kasutada nii palju saateautode varju kui võimalik, lootes, et tõusu all väga koomas pole. Läks aga nii, et sain järgi täpselt tõusu all ja punt oli juba päris pikk. Tundsin kohe, et olen kehv ja paar kilomeetrit hiljem imesin pundist maha ning otsustasin rahulikult lõpuni tiksuda. Kes teab, mis üllatusi nädal veel tuua võib. Arvan, et päris kehva jalg siiski poleks olnud, kuid ilmselt tappis kuum ilm ning 10 km pikkune lisapingutus enne lõputõusu. Eks järgmistel päevadel ole näha, mis seis tegelikult on.»

Teise eestlasena tuuril osalev Tanel Kangert (Astana) sai täna 14. koha ja on üldarvestuses 10.

Homme on tuuril kavas 194 kilomeetri pikkune etapp, mis peaks andma võimaluse sprinteritele. Velotuur lõpeb pühapäeval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles