USA olümpialegend sattus karmi õnnetuse järel kriitilises seisus haiglasse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy van Dyken Rouen.
Amy van Dyken Rouen. Foto: SCANPIX

Kuuekordne ujumise olümpiavõitja Amy van Dyken Rouen vigastas ATV õnnetuse järel nii tõsiselt selgroogu, et ta viidi õnnetuse järel helikopteriga haiglasse. Olukorra stabiliseerimiseks tehti talle ka operatsioon.

Dyken Rouen ei suutnud ATVga kukkumise järel liigutada oma varbaid ning tema jalad olid tundetud. Kukkumise järel kaotas ta esmalt ka teadvuse ning hiljem oli tal raskusi hingamisega. Scottsdale Osborn Medical Center’i pressiesindaja ei jaganud eile endise ujuja seisundi kohta täpsemat infot, kuid märkis, et Dyken Roueni olukord on hea, kirjutab AP.

Sportlase perekonna poolt avaldatud kirjas seisis, et Dyken Rouen’il murdus õnnetuse käigus 11. rinnalüli ning vaid millimeetrid jäid puudu sellest, et murdunud lüli oleks vigastanud aorti.

1996. aasta Atlanta olümpiamängudel sai Dyken Rouenist esimene USA naissportlane, kes suutnud ühelt OMilt võita neli kuldmedalit. 2000. aasta Sydney mängudel võitis ta veel kaks kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles