Postimehe otsepilt: Flora alistas koduliiga suurlahingus Kalju

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadionil kohtusid koduse jalgpalliliiga tabeli kaks esimest FC Flora ja Nõmme Kalju.
Lilleküla staadionil kohtusid koduse jalgpalliliiga tabeli kaks esimest FC Flora ja Nõmme Kalju. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Enne paari päeva pärast algavat jalgpalli MMi sai täna kaasa elada koduse jalgpalli senise hooaja tähtsaimale mängule, kui Lilleküla staadionil läksid vastamisi tabeli kaks esimest FC Flora ja Nõmme Kalju. 1:0 võidu võttis Flora, kohtumise ainsa värava lõi 79. minutil Irakly Logua. Flora tõusis ka liiga liidriks. Postimees vahendas mängust otsepilti, mis on ka järelvaadatav.

Tartu JK Tammeka jäi koduväljakul koguni 0:7 Tallinna FC Levadiale, kes tõusis teisele kohale, sest võrdsete punktide juures eelistab tabel Levadiat Kaljule tänu tehniliste kaotuste puudumisele. Neli väravat lõi Tammekale Vladislav Ivanov.

Paide Linnameeskond jäi kodus 0:1 alla Tallinna FC Infonetile. Infonet kindlustas oma 5. kohta, lootus tõusta on samuti olemas. Paide kuues koht on hetkel kaljukindel, vahendab jalgpall.ee.

Enne mängu:

Flora ja Kalju jaoks on olukord lihtne - kes tänase mängu võidab, läheb uuele voorule vastu liidrina. Eeldatavasti ei pea treenerid mängijate motiveerimisega liialt tegelema, sest piisab kergest pilguheitest liigatabelile, kus Kalju on 32 punktiga liider, Flora 31 punktiga teine ning üle õla ei pea kaugele vaatama, kui juba paistavad Sillamäe Kalev ja FC Levadia. Konkurentidest ühe mängu rohkem pidanud Sillamäel on 30 ja Levadial 29 punkti. Vooru lõpuks võib olla esinelik täielikult segatud.

Kaks meeskonda kohtusid ka neljandas voorus ning siis lõppes mäng 1:1 viigiga. Tolles kohtumises oli Kalju tabamuse autor nende parim väravakütt, jaapanlane Hidetoshi Wakui, Flora dramaatilise viigivärava lõi mängu viimasel minutil meistriliiga väravalööjate edetabelis esikohta jagav Albert Prosa. Viimastes kohtumistes ka Eesti koondise eest mänguaega teeninud Prosa arvel on Premium liigas üheksa väravat, Wakuil on kirjas kaheksa tabamust.

Enne tänase mängu algust antakse FC Flora peatreenerile Norbert Hurdale üle maikuu parima treeneri auhind. Flora teenis maikuus viiest liigamängust neli võitu ja ühe viigi, viimane tehti põhikonkurendi Tallinna Levadiaga. Maikuu parim mängija on Sillamäe Kalevi poolkaitsja Daniil Ratnikov.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Eesmärk on tugevate vastu hästi mängida. Suuri on tarvis võita ja me lähme väljakule vaid ühe eesmärgiga. Meie jaoks on see mäng kui üks finaalidest ja peame seda võtma tõsiselt ja sellele keskenduma. Me teame, mida teha, on selge, et sellise vastase vastu plaani ellu viia saab olema väga hea väljakutse. Mängijatega on räägitud, kuidas end ette valmistada, et selles mängus täielikult kohal olla ja mängusiseselt tegeleda analüüsiga.»

Flora keskkaitsja Karol Mets: «Meeskond on saanud koos piisavalt trenni teha ja laager mõjus hästi. Tulemas on raske ja võitluslik mäng, kuid me oleme selleks valmis. Oleme kaks võrdset meeskonda. Peame olema kaitses tugevad ja kui suudame taga nulli hoida, siis on kergem ees ise väravaid lüüa. Kui üks osapool juhtima läheb, siis nii võibki sellistes kohtumistes jääda, väga palju otsustavad pisiasjad. On tulemas huvitav liidrite duell. Loodame, et ilm on ilus ja tulge kõik väljaku äärde Florat toetama.»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Flora-Kalju on suur mäng kahe tippmeeskonna vahel, keda lahutab tabelis vaid üksainus punkt. Flora tahab võita, et tõusta liidriks, kuid me tahame tulla sel hooajal meistriks! Kes võidab? Me ei tea. Kuid ma tean seda, et fännid tulevad meid toetama – nagu alati!»

Kalju keskkaitsja Mikk Reintam: «Tuleb huvitav ja põnev lahing liiga liidrite vahel. Nagu näitas esimene omavaheline kohtumine, võib mängu saatus selguda alles viimastel minutitel. Paus liigamängudest lasi meeskonnal akusid laadida ja kindlasti on kõik kaljukad nii vaimselt kui füüsiliselt mängu võitmiseks valmis.»

Eesti meistriliiga 15. vooru avakohtumises võitis Sillamäe Kalev laupäeval võõrsil 4:1 Narva Transi, esmaspäevases mängus oli Tallinna Kalev 2:1 parem Jõhvi Lokomotiivist. Täna kohtuvad samuti kell 19 algavates mängudes veel Tartu Tammeka ja Tallinna Levadia ning Paide Linnameeskond ja FC Infonet.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles