Soome koondisesse pääses 36-aastane vanameister

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome (valgetes särkides) ja Itaalia võrkpallikoondiste vaheline mäng.
Soome (valgetes särkides) ja Itaalia võrkpallikoondiste vaheline mäng. Foto: SCANPIX

Soome võrkpalikoondise esindusmeeskonna peatreener Tuomas Sammelvuo tegi üsnagi ootamatu otsuse, kutsudes Maailmaliigas mängivasse koondisse 36-aastase libero Timo Tolvaneni. Sellise otsuse põhjuseks on meeskonna põhilibero Lauri Kermineni loodetust pikem eemalejäämine jalavigastuse tõttu.

Kuopio Leka Volley klubisse kuuluv Tolvanen naases koondisse pärast ligi kaheksa-aastast vaheaega. «Tore on jälle vaatama minna, kuidas koondis praegu mängib. Olen ennast vormis hoidnud ka pärast liigamängude lõppu,» vahendas Tolvaneni poolt Soome võrkpalliportaalile antud kommentaari volley.ee.

Soome koondise treeninglaager algab kolmapäeval, laupäeval ja pühapäeval võõrustatakse austraallasi.

Soomlased naasesid Austraaliast alles mõni päev tagasi, viigistades 2:3 ja 3:2. Enne seda kaotas Soome võõrsil Kanadale 0:3 ja 2:3. C-alagruppi juhib 10 punktiga Belgia, Kanada jääb maha kolme, Soome kuue ja Austraalia seitsme punktiga. Maailmaliiga finaalturniirile pääseb sellest grupist vaid võitja.

Soomest veel kehvemini alustas teatavasti olümpiavõitja Venemaa, jagades B-grupis nelja mängu järel viimast kohta, kummalgi on vaid kaks punkti. Serbial ja USA-l on koguni kaheksa ühikut enam. Nii A- kui B-grupist sõidab lõppvõistlusele (juulis Firenzes) kaks edukamat. Ülivõimsalt spurtis A-grupis Itaalia (18 p), järgnevad Brasiilia (5), Iraan (4) ja Poola (3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles