Inglastel on penaltineeduse lõpetamiseks uus kaval plaan

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta EMil realiseeris Steven Gerrard (vasakul) Itaalia vastu penaltiseerias oma löögi, kuid Inglismaa kaotas ikkagi.
2012. aasta EMil realiseeris Steven Gerrard (vasakul) Itaalia vastu penaltiseerias oma löögi, kuid Inglismaa kaotas ikkagi. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondis harjutas MM-finaalturniiri eelsel treeningul uutmoodi penaltilöömist – väravavahti polnudki vaja.

Peatreener Roy Hodgson lubas teisipäevase treeningu lõpetuseks Joe Harti, Ben Fosteri ja Fraser Forsteri puhkama ning sättis ülejäänud mängijate tarvis värava ette hoopis spetsiaalse võrgu, millesse oli tehtud viis auku – ülemisse ja alumisse paremasse-vasakusse nurka ning keskele üles, kirjutab The Telegraph. Hodgson ütles aga igale lööjale enne lööki, kuhu too peab üritama palli saata.

Treenerid filmisid kõiki lööke ka värava tagant, et neid hiljem analüüsida. Penaltit said lüüa pea kõik Inglismaa väljakumängijad, kuid Hodgson lausus pärast treeningu lõppu ajakirjanikele, et viie lööja väljavalimine ei tohiks olla kuigi raske. Tõenäoliselt on inglaste kindlad lööjad kapten Steven Gerrard, ründajad Wayne Rooney ja Rickie Lambert, äärekaitsja Leighton Baines ja poolkaitsja Frank Lampard – seda mõistagi eeldusel, et need mehed mängu lõppedes ka platsil viibivad. Kõik viis täidavad penaltilööja kohustusi ka oma koduklubides.

Inglismaa kaotas kaks aastat tagasi EMi veerandfinaalis penaltitega Itaaliale ning on 11 meetri karistuslöökide seeria järel MMilt välja langenud nii 1990., 1998. kui ka 2006. aastal. Kokku on Inglismaa A-koondis suurturniiridel võitnud seitsmest penaltiseeriast vaid ühe, nende 35 löögist on väravas maandunud vaid 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles