Peatreener: Novosjolov näitas, et on üks maailma parimaid vehklejaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste epeekoondise liikmed Nikolai Novosjolov (paremal) ning Jüri Salm (vasakul) ja treener Igor Tšikinjov.
Eesti meeste epeekoondise liikmed Nikolai Novosjolov (paremal) ning Jüri Salm (vasakul) ja treener Igor Tšikinjov. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti epeemeeskond koosseisus Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Sven Järve ja Jüri Salm teenis Prantsusmaal Strasbourgis peetavatel vehklemise Euroopa meistrivõistlustel viienda koha. Viienda koha matšis alistati kodupubliku ees vehelnud Prantsusmaa 38:37.

Kaheksandikfinaalis alistas Eesti 45:37 Itaalia, kuid kaotas siis 13:19 Ukrainale. Pääsul kuue parema hulka alistati Iisrael 31:25. Euroopa meistriks tuli Šveits, kes finaalis alistas Hispaania 45:34. Pronksikohtumises alistas Venemaa torgetega 45:44 Ukraina.

Viienda koha saatuse otsustanud viimases matšis läks Nikolai Novosjolov kaotusseisust vastamisi mulluse MM-hõbeda Gauthier Grumier'ga ja sai prantslasest jagu. «Poisid tegid täna koostööd,» vahendab ERR Sport Eesti meestekoondise peatreeneri Igor Tšikinjovi sõnu ETV spordisaatele. «Novosjolov näitas ka, et ta on üks maailma parimaid vehklejaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles