Klubi vahetanud Juhkami teeb sammu kõrgemale Meistrite liigasse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami.
Martti Juhkami. Foto: volley.ee

Hiljuti peetud Euroopa meistrivõistluste valiksarjas play-off’i pääsenud Eesti võrkpallikoondises stabiilseimaks skooritegijaks kerkinud nurgaründaja Martti Juhkami mängib uuel hooajal seitsmekordse Austria meistri Innsbrucki Hypo Tiroli ridades.

Austria võrkpalli valitseja osaleb ka Meistrite liigas, mis oli eelmisel hooajal Saksamaa Bundesligas TV Bühli esindanud Juhkami jaoks klubivalikul põhiline argument. «See oli muidugi kõige olulisem, et saan Meistrite liigas kaasa teha,» sõnas Juhkami. Varem on eestlastest sama klubi värve esindanud Raimo Pajusalu ja Eerik Jago.

«Innsbruck on tänu Meistrite liigas mängimisele palju professionaalsem kui Bühl,» sõnas aastase lepingu teinud mängumees, kes võtab Austriat kui üht vaheetappi veelgi kõrgemale pürgimisel. Lisaks tasemel treeningutingimustele saab Juhkami end proovile panna ja näidata tugevates sõpruskohtumistes Itaalia tippklubidega.

«Kindlasti soovin edaspidi pääseda mõnda tugevama liigaga riiki, ent võrreldes Saksamaaga on Meistrite liiga samuti samm edasi ja olen rahul,» ütles Juhkami.

Eelmisel hooajal mängiti Bühliga ka CEV Cupi, kus jõuti veerandfinaali. Seal tulid vastu Pariisi Volley ja koondisekaaslane Ardo Kreek ning pariislased võtsid kahe mängu kokkuvõttes võidu. Kreek krooniti Pariisi klubiga lõpuks CEV Cupi võitjaks ning uuel hooajal mängitakse samuti Meistrite liigat. Lisaks saab Euroopa tugevamas sarjas mängimas näha ka Eesti naiste koondise üht liidrit Anu Ennokit, kes jätkab pallimist Soomes Salo Viesti ridades.

Juhkamit soovis enda käe all mängimas näha ka Eesti koondise uus peatreener Gheorghe Cretu, kes hakkab tuleval aastal juhendama Poola kõrgliigaklubi Cuprum Mundo Lubin.

«Gianni (Cretu hüüdnimi – toim) tahtis mind tõepoolest kaasa võtta, ent Poolas oleksin olnud kolmanda nurga staatuses ja minu jaoks on ka mänguaeg tähtis – pingil istudes arengut ei tule,» põhjendas Juhkami oma otsust.

Cretu sõnul on uus klubi Juhkami jaoks samm edasi. «Meistrite liiga on Meistrite liiga. Martti saab end teisel tasemel proovile panna ja Hypo Tirol on arengu seisukohalt suurepärane koht – tasemel mängud ja tingimused, hea treener – tunnen teda ja sealset süsteemi hästi,» sõnas Cretu, kes on Austrias varem töötanud. Tal on ka Austria pass ning ta on esindanud nende koondist nii mängija kui peatreenerina.

«Martti tegi Eesti koondises hea esituse ja Austria on tema jaoks hea vahesamm, et tulevikus veel tugevamasse liigasse pääseda. Ka koondise seisukohalt on see positiivne. Muidugi oleksin hea meelega teda oma klubis näinud, ent ma ei saanud ses osas piisavalt kiiresti tegutseda ja soovitasin tal Hypo Tiroli pakkumine vastu võtta,» lisas Cretu.

Tegelikult oli Juhkamil uue tööandjaga eelleping olemas juba enne mai lõpus peetud koondisemänge, ent kuna Juhkami on senini Tallinna Selveri mängija ja klubivahetused käivad läbi omanikklubi laenulepingu alusel, peeti ses osas veel läbirääkimisi. Nüüdseks on probleemid lahendatud ja Juhkami saab rahulikult uueks hooajaks valmistuda. Uue klubi juurde läheb ta augustis.

Koos Juhkamiga Bühlis mänginud koondise temporündaja Andri Aganits on samamoodi veel ühe hooaja ametlikult Selveri mängija. Temagi on Saksamaa liigast mujale siirdumas ja loodab lähiajal klubivahetusega ühele poole saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles