Võrkpallikoondise peatreener vahetab uskumatu Katari Poola vastu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu.
Peatreener Gheorghe Cretu. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondise rumeenlasest peatreener Gheorghe Cretu juhendab uuel hooajal Poola kõrgliigaklubi Cuprum Mundo Lubini. Cretu on Poolas töötanud ka varem – Olsztyni klubis, kus juhendas ka Eesti koondise kaptenit Kert Toobalit, kelle kaudu ta hiljem Eestisse jõudiski.

Sel aastal pääses Poolas kõrgemasse seltskonda kaks uut klubi, üheks neist ongi Lubin. «Klubi on ambitsioonikas, juba eelmisel hooajal komplekteeriti nad selle mõttega, et nüüd kõrgemas seltskonnas mängida,» kommenteeris juhendaja, kes võtab Poola kaasa ka üldkehalise ettevalmistuse treeneri Mirko Fasini. Fasini oli tegev ka Eesti koondise juures. «Klubile ehitati 4000 pealtvaatajat mahutav mängusaal ja loome seal uut klubisüsteemi. Meeskond on peaaegu koos, kolm mängijat saan veel värvata,» lisas Cretu.

Möödunud hooajal töötas Cretu Kataris Dohas Al Arabi meeskonnaga. Cretu sõnul on sealne võrkpallielu üsna omapärane – kõik kuus klubi on ühes linnas ja kasutavad ka ühte ja sama mängusaali. Pealtvaatajaid on mängudel 20 ringis ja klubid on tegelikult kohalike šeikide eralõbu ja omavaheline võistlus.

«Klubiomanikud seal võrkpallist või spordist ei hooli, kuhjatakse kokku meeskonnatäis välismaalasi, kohalikke peaaegu pole. Ja eesmärk on teistele omanikele lihtsalt ära panna,» selgitab Cretu. «Raha seal ei loeta, vahel sõlmitakse nädal enne hooaja lõppu 10-päevalisi lepinguid meeletute summade eest ja tuuakse näiteks finaaliks kaks tippmängijat juurde,» kirjeldab Cretu sealset süsteemi. Palgad on utoopilised, tuues sinna palju brasiillasi, kuubalasi, samuti mängijaid Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles