Selgusid Eesti klubide vastased eurosarjades

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank Tartu meeskond.
Bigbank Tartu meeskond. Foto: Toomas Tatar

Täna, 12. juunil toimus võrkpalli Eurosarjade CEV Cup ja Challenge Cup loosimine, oma vastased said teada ka Eesti tiimid Bigbank Tartu, TTÜ ja Selver Tallinn. Eesti meistritiitliga kaasnenud kõrgeima asetusega Bigbank Tartu ja mitmel järjestikusel hooajal Eurosarjadest osa võtnud Selver Tallinn said koha CEV Cupile, eelmise aasta Eesti karikavõitja TTÜ lööb aga kaasa Challenge Cupil.

Bigbank Tartu avaringi vastaseks on Saksamaa meeskond TV Ingersoll Bühl, kus mullu mängis ka kaks eestlast - Martti Juhkami ja Andri Aganits. Mullu esines Bühl eurosarjas edukalt, lükates teiste seas konkurentsist tugeva Itaalia meeskonna Cuneo Bre Banca Lannutti. Bühli teekond katkes veerandfinaalis, kus tuli tunnistada hilisema võitja - Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley paremust, vahendas volley.ee.

Selver Tallinn läheb avaringis vastamisi vana tuttava, Sastamala VaLePa meeskonnaga Soomest. Samad tiimid olid eurosarjas vastamisi ka 2012/13 hooajal, kui Selver võitis avamängu 3:2, kuid kaotas võõrsil 0:3 ning seejärel kindlalt ka kuldse geimi. Eelmisel hooajal jagas Vammala Challenge Cupi kokkuvõttes üheksandat kohta, olles samal pulgal Selveri ja Pärnu VK-ga.

TTÜ meeskond, kes osaleb aste madalamas Challenge Cupis, läheb esimeses ringis vastamisi Rumeenia klubiga Unirea DEJ, kes lõpetas mullused maa meistrivõistlused viienda kohaga.

Kokku osalevad tänavu CEV Cup ja Challenge Cup sarjades 34 erineva riigi klubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles