UEFA president kritiseeris Blatterit: FIFA vajab värsket õhku

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Blatter (vasakul) ja Michel Platini.
Joseph Blatter (vasakul) ja Michel Platini. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelises jalgpallimaailmas on lisaks täna algavale MMile kuumaks teemaks Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter, kes on teatanud, et kavatseb oma varasematest lubadustest hoolimata kandideerida ka viiendaks ametiajaks. Seni Blatterit toetanud Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini teatas sellise käitumise peale, et UEFA ei toeta Blatteri jätkamist.

1998. aastast FIFAt juhtinud Blatter on saanud viimasel ajal rohkelt kriitikat nii täna algava MMi kui ka 2022. aastal Kataris toimuva turniiri pärast. Blatter on kriitikast hoolimata andnud aga teada, et kuigi varasemalt lubas ta 2015. aastal ehk oma neljanda ametiaja järel pensionile minna, siis nüüdseks on ta otsustanud uuesti kandideerida.

Blatteri sellist käitumist kritiseerisid nii Inglismaa jalgpalliliidu esindaja Greg Dyke kui ka tema Hollandi ametikaaslane Michael van Praag ning nüüd on ka UEFA president Michel Platini ametlikult avaldanud arvamust, et Blatteri aeg peaks otsa saama.

«Ma olin teiste eurooplaste üle väga uhke,» andis Platini mõista, et on Inglismaa ja Hollandi jalgpalliliitude esindajate arvamusega nõus. «Ma ei toeta enam Sepp Blatterit. See on lõppenud. Olen teda tundnud kaua aega ja ta meeldib mulle, aga ma ei poolda tema ametissejäämist veel üheks ametiajaks. Toetasin teda 1998. aastal, aga mitte enam 2004. aastal. Olen talle seda öelnud. FIFA vajab sõõmu värsket õhku,» rääkis Platini oma seisukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles