Video: jalgpalli MM algas skandaaliga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Yuichi Nishimura (keskel) näitab penaltipunktile
Kohtunik Yuichi Nishimura (keskel) näitab penaltipunktile Foto: SCANPIX

Brasiilias alanud jalgpalli MMi avamäng tõi kohe kaasa skandaali. Brasiilia ja Horvaatia vahelist kohtumist vilistanud jaapanlane Yuichi Nishimura on sattunud avalikkuse kriitika alla, kuna andis 1:1 seisul peoperemeestele kaheldava väärtusega penalti, mis mängu käiku olulise muutuse tõi.

71. minutil kukkus horvaatide karistusalas üsna süütus olukorras Brasiilia ründaja Fred. Nishimura nägi samas olukorras aga Dejan Lovreni poolt tehtud viga ning näitas pärast hetkelist mõttepausi penaltipunktile. Neymar lõi seisuks 2:1 ning tüüris kodumeeskonna võidu suunas.

Horvaatia jaoks oli aga penalti eriti valus, kuna teisel poolajal oldi korralikult mängu sisse saadud ning mängiti Brasiiliaga kui võrdne võrdsega. Päris lõpu eel vormistas lõppskoori Oscar, kes realiseeris kiirrünnaku ning tegi seisuks 3:1.

Vaata penaltiintsidenti SIIT.

Lisaks pakkus kõneainat Neymari küünarnukilöök Luka Modrici näo pihta, mille eest brasiillast kollase kaardiga hoiatati. Kas sellise löögi eest oleks Brasiilia täht väärinud punast kaarti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles