Video: Le Mansi paduvihmas tehtud avarii pühkis teelt kaks soosikut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi nr 3 oli sunnitud Le Mansi pikamaasõidu avarii tõttu katkestama.
Audi nr 3 oli sunnitud Le Mansi pikamaasõidu avarii tõttu katkestama. Foto: twitter

Täna kell 16 alanud legendaarse Le Mansi 24 tunni pikamaasõidu teisel tunnil tegid avarii Toyota sõitja Nicolas Lapierre, Audit roolinud Marco Bonanomi ja Ferrari rooli keeranud Sam Bird.

Muutuva ilmastiku poolest kuulsal Le Mansi rajal hakkas sõidu teise tunni keskpaigas paduvihma sadama ning kolmandal kohal sõitnud Bonanomi vähendas esimesele šikaanile eelneval Hunaudieres'i sirgel kiirust. Seda ei märganud õigeaegselt aga üldarvestuses viiendal kohal olnud Lapierre, kes kaotas äkkpidurduse järel kontrolli auto üle, tabas Bonanomi Audit ja libises suurel kiirusel rajapiiretesse. Kokkupõrge viis teelt ka GTE klassis esikohta hoidnud Birdi.

Lapierre sai oma Toyota küll lõpuks liikuma ja viis selle tagasi boksi, kuid kaotab liidritele juba mitme ringiga ning seega on tema, Anthony Davidsoni ja Sebastien Buemi võimalused esikohta püüda kadunud. Nii Bird (tiimi teised sõitjad on Stephen Wyatt ja Michele Rugolo) kui ka Bonanomi (teised sõitjad Oliver Jarvis ja Felipe Albuquerque) pidid aga oma auto raja äärde jätma. Kõik kolm meest pääsesid avariist õnneks vigastusteta.

Kui sõidetud on kaks tundi, hoiab esikohta Alexander Wurzi roolitud Toyota nr 7, mis alustas parimalt stardikohalt. Tiimis sõidavad lisaks Wurzile veel Kazuki Nakajima ja Stephane Sarrazin. Teisel kohal on Audi nr 2 (roolis Andre Lotterer, tiimis veel Marcel Fässler ja Benoit Treluyer) ning kolmandal Porsche nr 20 (roolis Timo Bernhardt, tiimis veel Mark Webber ja Brendon Hartley). Tänavu juba 82. korda peetava Le Mansi ööpäevasõidu finiš on Eesti aja järgi pühapäeval kell 16.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles