Sakslaste ehmatus: tähtmängija viidi helikopteriga haiglasse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastian Schweinsteiger (keskel).
Bastian Schweinsteiger (keskel). Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise fännid pidid eile õhtul üle elama ehmatuse, kui koondise tähtmängija Bastian Schweinsteiger meeskonna treeningult helikopteriga haiglasse lennutati.

Peagi selgus, et Müncheni Bayerni poolkaitsjaga on siiski kõik korras – dramaatiline liikumisviis valiti treeningu lõpetuseks seetõttu, et maikuus treeninglaagris põlvetrauma saanud Schweinsteiger ei jõudnud Brasiiliasse saabudes haiglas uuringutel käia. Selle protseduuri läbimist nõuab aga Saksamaa koondislaste tervisekindlustusleping – kõik vigastatud mängijad peavad enne esimest kohtust läbima arstliku kontrolli. Samuti traumadega kimpus olevad sakslased Manuel Neuer ja Philipp Lahm tegid seda aga näiteks juba enne Brasiiliasse lendamist, Münchenis.

Schweinsteigerit transporditi helikopteriga, kuna sakslaste treeningbaas asub Bahiasse rajatud kuurordis, kuhu maismaad mööda ligi ei pääsegi. Kontrolli järel sõitis Schweinsteiger koos meeskonnakaaslastega Salvadori, kus Saksamaa kohtub MMil oma avamängus esmaspäeval Portugaliga. Samasse alagruppi kuuluvad veel ka Ghana ja USA. Schweinsteiger ei pruugi aga nii või teisiti algkoosseisus platsile pääsedagi, kuna peatreener Joachim Löw on juba kinnitanud, et kasutab poolkaitseliinis Lahmi, kelle partneriks on tõenäoliselt Sami Khedira.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles