Aprilli algusest löömatu: Smiško tõusis meistriliiga kõigi aegade parimaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Smiško.
Roman Smiško. Foto: Rein Murakas

Tallinna Levadia jalgpallimeeskonna väravavaht Roman Smiško püstitas tänases 9:0 võidumängus Tallinna Kalevi üle märkimisväärse rekordi - ukrainlane on nüüd Eesti meistriliigas oma värava puutumatuna hoidnud koguni 986 minutit järjest.

Sellega möödus Smiško nii Sergei Ussoltsevist (979 minutit) kui ka Martin Kaalmast (946 minutit) ning tõusis kõigi aegade tabelis liidrikohale. Ühtlasi tegi Smiško Kalevi vastu kümnenda järjestikuse nullimängu, mis on samuti Eesti kõrgliiga rekord. Viimati suutis palli ukrainlase selja taha saata Flora ründaja Rauno Alliku, kes viis 5. aprillil peetud 6. vooru kohtumise neljandal minutil Flora 1:0 juhtima.

Kui aga arvestada, et Smiško hoidis oma värava puhtana ka Evald Tipneri karikasarja lisaajale läinud poolfinaalis ja samuti finaalis, pole tema selja taha ühtegi palli löödud juba 1196 minutit järjest. Meistriliigas seni peetud 16 vooruga on Levadiale löödud üldse vaid neli väravat - lisaks Allikule on seda suutnud teha esimeses voorus Paide ründaja Jasper Uwaegbulam ning teises voorus Sillamäe Kalevi mängijad Nikolai Mašitšev ja Daniil Ratnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles