MM-etapil taas rajal olnud Kullas jäi nädalavahetusega rahule

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas
Harri Kullas Foto: Sahkar KTM Racing

Itaalias on alati lugu peetud mootoritega seotud spordialadest. Erandiks polnud ka see nädalavahetus, kui Maggiora raja äärde kogunes 35 000 inimest, et kaasa elada motokrossi MM-sarja selle aasta kümnenda etapi sündmustele. Sahkar KTM Racing oli esindatud MX2 klassis sõitva Harri Kullasega, kes oli taas rajal peale õlavigastust, mis jättis ta eemale kahest MM-etapist. Peale sunnitud pausi sarja naasemine oli korralik.

Kullas, kes nädal varem ennast Eesti meistrivõistlustel ennast nii MX1 kui MX2 klassis proovile pani, oli laupäeval kuuma ilmaga sõidetud kvalifikatsioonisõidus oli Kullas 16., sõitu segas paar päeva varem saadud külmetus. 

«Kerge külmetus ja sõit oli kuumades oludes, seega oli päris raske, seega võin oma kohaga rahul olla,» rääkis Kullas.

Pühapäevastes sõitudes oli Kullas vastavalt 12 ja 15. «Sõidud olid enam-vähem, pisut parem oleks võinud olla. Mis oli hea, oli see, et kätega ei tekkinud mingit probleemi ja sain sõidule keskenduda. Lisaks on see paus mõjunud positiivselt ka selles osas, et sõitsin agressiivsemalt, see on just see, millest varem puudu oli. Mõlemas sõidus olid stardid talutavad, esimeses parem. Võitsin ja kaotasin kohti ja tulemusega saab rahul olla. Teises sõidus oli start hea, kuid teises kurvis kaotasin kohti ja ka hiljem. Sõitsingi terve sõidu ühe prantsuse sõitja järel ja lihtsalt ei saanud mööda. Sellega ei saa rahul olla. Kuid üldmulje jäi sellest etapist hea ja ootan huviga järgmist etappi Saksamaal,» rääkis Kullas peale sõite.

MX2 klassi kokkuvõttes oli Kullas Maggioras 13, etapi võitis taas mõlema sõidu võiduga Jeffrey Herlings, kes on ka MM-sarja liider. Pooltel etappidel osalenud Kullas on 21. kohal. 

Sellel nädalavahetusel jätkub motokrossi MM-sari Saksamaal, Teutchenthalis, kus lisaks Kullasele on Sahkar KTM Racing meeskonnast stardis ka Hardi Roosiorg, kes osaleb EMX125 Euroopa MV etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles