Jalgpallurid MM-il dopinguga ei patusta

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-il võideldakse dopingu vastu.
Jalgpalli MM-il võideldakse dopingu vastu. Foto: SCANPIX

Kõik enne jalgpalli MM-i võetud dopinguproovide tulemused osutusid negatiivseteks.

Tänavuse jalgpalli MM-i prioriteediks on aus mäng – kõigilt jalgpalluritelt võeti esmakordselt nii vere- kui uriiniproovid. Enne võistlust testiti 800 jalgpallurit, kes moodustasid 91,5 protsenti kõigist mängijatest. Ülejäänud jalgpallureid testitakse võistluse ajal. Siiani pole ühtegi positiivset dopinguproovi tulemust leitud.

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) meditsiinipealiku Jiri Dvoraki sõnul kiitsid mängijad ja arstid uue dopingu vastase lähenemise heaks. «Väga tähtis on mõista, et me üritame dopingut nii jalgpallis kui ka spordis üldiselt välistada,» kommenteeris ta.

FIFA meditsiinipealiku Michel D’Hooghe’i jutu järgi on nad uhked selle üle, et esimest korda jalgpalli MM-i ajaloos kontrollitakse kõiki mängijaid nii vere- kui ka uriiniproovide abil.

Maailma antidopinguagentuuri (WADA) peadirektori David Howmani sõnul on tal väga hea meel, et FIFA sellise algatuse teoks tegi ning loodab, et ka teistes spordialades sellest šnitti võetakse.

Lisaks dopinguproovidele, mis võeti enne suurvõistluse algust, kontrollitakse mängijaid regulaarselt ka MM-i ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles