Mourinho: Hispaaniale sai saatuslikuks nende enda edulugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Praegune Chelsea jalgpalliklubi peatreener ja endine Madridi Reali juhendaja Jose Mourinho analüüsis valitseva maailmameistri Hispaania õnnetut MMi Brasiilias ja leidis, et viimastel aastatel triumfeerinud hispaanlastele sai saatuslikuks nende enda edu, sest teised tiimid õppisid nende vastu mängima.

Hispaanial on seni mängitud MMil kaks mängu, mille järel on selge, et valitsevad maailmameistrid peavad alagrupiturniiri järel koju sõitma. 2008. ja 2012. aasta EMil ning 2010. aasta MMil võidutsenud hispaanlased said kahe mängu jooksul kirja vaid ühe penaltist löödud tabamuse, samas kui endale lasti lüüa seitse väravat.

Mourinho hinnangul sai tänavu Hispaaniale saatuslikuks just asjaolu, et viimastel aastatel on nad suutnud kõiki teisi võita. «Inimesed õpivad ära, kuidas mängida parimate meeskondade vastu ja kui kõige paremad tiimid usuvad kogu aeg, et nende mängufilosoofia on ainuõige, siis teised meeskonnad õpivad sellest,» rääkis Mourinho.

«Hispaania oli viimasel neljal, kuuel aastal nii võimas - ja seda just selles osas, millisel viisil nad jalgpalli mängisid -, et inimesed vaatasid ja õppisid,» andis Mourinho mõista, et just pidev tipusolemine sai Hispaania saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles