Šveitsi neuroloog: Schumacher jääb elu lõpuni invaliidiks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacheri elu raskeim võtlus jätkub
Michael Schumacheri elu raskeim võtlus jätkub Foto: SCANPIX

Mõne päeva eest said spordifännid osa heast uudisest, kui selgus, et Michael Schumacher pole enam koomas ning tegeleb juba taastusraviga. Seitsmekordne vormel-1 maailmameister viidi üle Šveitsis asuvasse haiglasse, kus teda ootab pikk raviprotsess. Spetsialistid arvavad, et täielikku taastumist siiski oodata ei ole ning sakslane võib elu lõpuni invaliidiks jääda.

Ühte sellist arvamust levitab Šveitsi meedia kaudu Zürichi haigla neuroloog Erich Riederer. «Ta jääb elu lõpuni invaliidiks ja sõltub alati teiste inimeste abist,» rääkis koomas olnud patsientidega palju kokku puutunud Riederer. «Siiski oli tegemist väga positiivse uudisega, kuna ta ärkas ju poole aasta pikkuse kooma järel. Esiteks on see positiivne muidugi tema enda jaoks, kuid ülimalt oluline on see ka perekonnale.»

Neuroloogi sõnul tuleb taastusravi pikk ja keeruline. Tema sõnul on Schumacheri jaoks järgmine eesmärk kolme kuu pärast iseseisvalt istuli tõusta. Kuue kuu pärast võiks endine vormelipiloot juba elektrilist ratastooli juhtida.

Schumacheri mänedžer Sabine Kehm on öelnud, et ametlikku infot sakslase taastusravi kohta tulema ei hakka, kuna selline on perekonna soov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles