FifPro nõuab ohtlike vigastuste tõttu olulist muudatust jalgpallireeglites

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay kaitsja Alvaro Pereira kaotas vastu pead saadud kõva hoobi tagajärjel hetkeks teadvuse.
Uruguay kaitsja Alvaro Pereira kaotas vastu pead saadud kõva hoobi tagajärjel hetkeks teadvuse. Foto: SCANPIX

Maailma profijalgpallurite ühendus FifPro nõuab olulist muudatust jalgpallireeglites, sest kardab mängijate tervise pärast. FifPro soovib, et peapõrutuse saanud mängija vaataks lisaks meeskonna enda arstile üle ka sõltumatu arst, selle protseduuri ajaks oleks aga meeskondadel õigus teha ajutine vahetus, et mitte vähemuses mängida.

Ühing võttis sõna eilse Inglismaa-Uruguay mängu järel, kus inglase Raheem Sterlingu põlv tabas uruguaylast Alvaro Pereirat õnnetul kombel pähe. Hetkeks teadvuse kaotanud ja hoobist uimane Pereira talutati platsi äärde, kus Uruguay koondise arst näitas varumeeste pingi poole, et kaitsja tuleb välja vahetada. Pereira aga vihastas, rabeles end arstide haardest tagasi platsile ja mängis kohtumise lõpuni.

«See oli natuke hullumeelne,» tunnistas mees pärast mängu ka ise. FifPro on aga mures, nõudes FIFAlt põhjalikku reeglite üle vaatamist. «Igasuguse peapõrutuse puhul peab mängija üle vaatama sõltumatu arst. Ühtlasi kutsume FIFAt üles reegleid nii muutma, et peapõrutuse kahtlusega jalgpalluri asemele võiks arstliku ülevaatuse ajaks saata teise mängija,» teatas FifPro oma avalduses.

«Jalgpallis esineb aina rohkem vahejuhtumeid, kus mängija saab tugeva hoobi vastu pead, kuid jätkab mängimist. Pereira puhul nõudis ta ise mängu tagasi pääsemist, tegemata välja Uruguay koondise arsti arvamusest, et ta tuleks otsekohe välja vahetada,» märkis FifPro, lisades, et vahel tuleb mängijaid nende enda eest kaitsta. «Saame aru, et nii olulistes mängudes on hetki, kus paljud mängijad reageeriksid samamoodi. Kuid vahel peab keegi teine sekkuma, et mängija ise ei teeks tormakaid otsuseid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles