Sotši olümpiamees lõpetas karjääri

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko.
Daniil Steptšenko. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotši olümpial laskesuusatamise 10 km distantsil 50. koha saanud Daniil Steptšenko otsustas teha sportimisega lõpparve.

«Daniili otsuse taga on raha ja isiklik elu – meie sportlastel pole kerge,» nentis Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja. «Olen temaga sellel teemal rääkinud ja mõistan, et ta on oma otsuse langetanud. Tegelikult on sellest kahju, sest paari viimase aastaga on ta arengus selgelt edasi läinud.»

27-aastane Steptšenko, keda Postimehel ei õnnestunud paraku mitme päeva jooksul tabada, kogus olümpiahooajal MK-sarjas kümme punkti, mis andis kokkuvõttes 91. koha. Koos Kauri Kõivuga olid nad sellel hooajal ainsad punktikohale pääsenud Eesti meeslaskesuusatajad ning tema loobumine on Eesti koondisele suur löök.

Steptšenko pole sugugi ainus, kes on viimastel aastate jooksul parimas sportlaseeas tipptasemel laskesuusatamisest loobunud – enne teda on just võimaluste puudumisele viidates sama teinud Martten Kaldvee ja Eveli Saue.

Oja tunnistas, et laskesuusatajatel on uue hooaja eel palju probleeme. «Kogu ettevalmistuse eelarve pole meil veel rahaliselt kaetud,» nentis Oja ja lisas, et puuduoleva raha leidmisega tegeletakse pidevalt, kuid praegu polevat raha isegi hooldemeeskonna korralikuks komplekteerimiseks. «Olümpia võttis meilt palju vahendeid ja sellele järgnevad aastad on alati keerulised. Teeme koostööd EOK ja sportlaste isiklike sponsoritega, et ettevalmistuse kulud saaksid ikkagi kaetud.»

Juuli alguses alustab koondise peatreenerina tööd Janno Prants. Samas harjutab suur grupp – peamiselt küll koondise tulevikutegijad –  Tõnu Pääsukese juhendamisel. Oja sõnul jäävad Pääsukesega seotud sportlased tema juurde treenima ka edaspidi. «Püüame alaliidu poolt tema grupi ettevalmistust natukenegi toetada,» kinnitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles