Rekordi püstitanud Patjuk: oskasin rekordit oodata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Tallinnas kergejõustiku võistkondliku EMi esiliiga võistlus, kus lisaks Eestile osalevad Belgia, Valgevene, Soome, Kreeka, Ungari, Iirimaa, Leedu, Norra, Portugal, Rumeenia ja Sloveenia. Kolm paremat tõusevad järgmiseks suveks superliigasse, kaks viimast langevad teise liigasse.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Tallinnas kergejõustiku võistkondliku EMi esiliiga võistlus, kus lisaks Eestile osalevad Belgia, Valgevene, Soome, Kreeka, Ungari, Iirimaa, Leedu, Norra, Portugal, Rumeenia ja Sloveenia. Kolm paremat tõusevad järgmiseks suveks superliigasse, kaks viimast langevad teise liigasse. Foto: Mihkel Maripuu

3000 m takistusjooksus Eesti rekordi 9.50,15 püstitanud Jekaterina Patjuk tunnistas, et oskas umbes sellist tulemust oodata, kuid ei teadnud, millal see täpselt tuleb. Värske rekord tähendas ühtlasi Zürichi EM-normi täitmist.

«Minu jaoks oli raske 10 minuti piiri alistamine, kui aga sellega hakkama sain, läks kergemaks,» tunnistas Patjuk, kes jooksis eelmise Eesti rekordi 9.58,00 alles nädal tagasi. «Täna tundsin enne võistlust närvilisust, kuid jooksu ajal püüdsin valida õiget positsiooni, et keegi oleks alati minu ees. Kui aga jooksu keskel tempo langes, läksin ise ette vedama. Tundsin, et minus on selleks piisavalt jõudu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles