Worldloppeti suusamaratonid toimuvad nüüdsest ka juunis ja augustis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasaloppet.
Vasaloppet. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelisse suusamaratonide ühendusse Worldloppet lisandus neli uut liiget: Vasaloppet China (Hiina), Fossavatn Ski Marathon (Island), Merino Muster (Uus-Meremaa) ja Marchablanca /Ushuaialoppet (Argentina).  Itaalias, Riva Del Gardas, ühenduse aastakoosolekul täielikus üksmeeles sündinud  otsus  kasvatas Worldloppeti 16-liikmelise pere 20-liikmeliseks.

Aastatel 1998 – 2004 Worldloppeti peasekretäriks olnud Madis Lepajõe sõnul on vastu võetud otsus ajaloolise tähtsusega: «Uute liikmete lisandumine ühtib igati Worldloppeti põhikontseptsiooniga. Ühelt poolt laiendab see suusasõprade võimalusi suusatada kõrgetasemelistel maratonidel üle maailma. Samuti aitab uute maratonide lisandumine juurutada murdmaasuusatamise populaarsust ka nendes maailma piirkondades, kuhu varem ühenduse töö jõudnud ei ole.»

Lisandunud liikmed võeti vastu ühenduse assotsieerunud liikmetena, kellel on õigus võtta osa liidu tegevustest, kuid kellel puudub hääleõigus. «Loomulikult ei välista tänane assotsieerunud liikme staatus seda, et tulevikus saavad kõigist neljast ühenduse täisliikmed,» lisas Lepajõe.  

Tartu Maraton lisandus Worldloppeti perre 13nda maratonina 1994.aastal.

Lisandunud neljast maratonist toimuvad Argentiina ja Uus-Meremaa maratonid augustis, Islandi maraton mais ning Hiina maraton juunis . Kõik neli pakuvad võimalust suustada erineva pikkusega distantsidel,  pikimad neist 50 km, lühim 7 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles