Kas ajalugu kordub? Klinsmann välistas USA ja Saksamaa kokkumängu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA peatreener Jürgen Klinsmann
USA peatreener Jürgen Klinsmann Foto: SCANPIX

Brasillias toimuval jalgpalli MMil seisab 26. juunil ees intrigeeriv vastasseis G-alagrupi kahe liidri Saksamaa ja USA vahel. Kui meeskonnad otsustaks sõbralikult viiki mängida, pääseksid mõlemad alagrupist kindlasti edasi.

Vürtsi lisab mängule fakt, et USA peatreener Jürgen Klinsmann ja Saksamaa loots Joachim Löw on mõlemad sakslased ning juhendasid koos 2006. aasta MMil ka Saksamaa rahvuskoondist. Toona oli peatreenerina ametis Klinsmann.

Saksamaa kõigi aegade üks paremaid ründajaid välistas aga võimaluse, et USA mängumehed sellises olukorras viigiga lepiks – selline käitumine pole ameeriklastel väidetavalt loomuses.  «Meil on teistsugune vaim. USA on tuntud selle poolest, nad alati endast maksimumi annavad. Võitleme igas mängus võidu nimel. Me ei ole loodud viigistamiseks,» arutles Klinsmann.

Saksamaa on aga sarnases olukorras olnud 1982. aasta MMi alagrupifaasis, kus viimases mängus võideti mõlemale sobiva tulemusega (1:0) vana sõpra Austriat ning seeläbi jäeti Alžeeria play-off’idest välja. Austria jaoks sai otsustavaks Alžeeriast parem väravate vahe. «See mäng on osa Saksamaa jalgpalliajaloost, USA pole sellega seotud,» kinnitas Klinsmann.

Hetkel on nii Saksamaal kui ka USAl kirjas neli punkti, Ghana ja Portugal on ühe punkti peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles