Manchester City ei lubanud Yaya Tourel sureva vennaga aega veeta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure(vasakul) koondise treeningul
Yaya Toure(vasakul) koondise treeningul Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuva jalgpalli MMi ajal tabas ränk kaotus Elevandiluuranniku mängijaid Yaya ja Kolo Toured, kelle vend Ibrahim suri 19. juunil pärast lühikest võitlus vähkkasvajaga. Yaya Toure sõnul teeb kaotuse veel valusamaks tõsiasi, et ta saanud viimasel ajal oma vennaga aega veeta. Suur osa süüd jääb mehe koduklubi Manchester City südametunnistusele.

«Tunnistan, et olen endiselt väga kurb. Tunnen süümepiinasid, sest ma ei teinud tema heaks viimastel nädalatel mitte midagi,» rääkis Yaya Toure France Footballile. «Hooaja lõpus tahtsin ma neli või viis päeva oma vennaga veeta, kuid City ei andnud mulle neid paari päeva.»

Toure oli sunnitud osa võtma meeskonna tiitlipidustustest, mis toimusid Araabia Ühendemiraatides. «Ma läksin koos meeskonnaga Abu Dhabisse võitu tähistama, kuigi samal ajal oli mu vend haigevoodis. Õnneks sai Kolo tema kõrval olla. Ma süüdistan ennast, et ei suutnud panna klubi end austama,» jätkas ta. «Klubi ametnikud teadsid, et olin viimastel kuudel väga halvas seisus, sest nägin pealt oma venna tervise halvenemist. Seetõttu sain ka hooaja lõpu eel vigastada – mõistus hakkas mu keha kontrollima. Viimased neli kuud on olnud mu elu kõige raskem aeg.»

Toure sõnul teadis ta ka MMile sõites, et kõige halvemad uudised võivad tulla juba lähipäevil. «Arstid ei andnud enne MMi mulle palju lootust. Ma arvan, et mu vend Ismael ja õde Aicha ei rääkinud mulle viimastel päevadel samuti kõike, mida nad teadsid. Vaatamata sellele lootsin ma viimase hetkeni imet.»

Toure sõnul oli ta oma venna Ibrahimiga väga lähedane. «Ma ei tea, kuidas ma ilma temaga hakkama saan. Õnneks on Kolo siin koos minuga. Ta on tõeline vanem vend, kes leiab sõnu, et mind lohutada ja hoiab mind tugevana. Ühel hetkel me arvasime, et lahkume Brasiiliast ja lendame Manchesteri, kuid isa soovitas vastupidist ning me kuuletusime.»

Elevandiluurannik peab otsustava alagrupimängu täna kell 23 Kreekaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles