Kolumbia väravavaht tegi elu kuuendal MMil ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faryd Mondragon.
Faryd Mondragon. Foto: SCANPIX

Kolumbia jalgpallikoondise väravavaht Faryd Mondragon püstitas eile uue rekordi, kui temast sai vanim MM-finaalturniiril platsil käinud mängija.

Edsipääsu juba varem taganud Kolumbia juhtis viimases alagrupikohtumises Jaapani vastu turvaliselt 3:1, kui peatreener Jose Pekerman tegi harvanähtava liigutuse ja vahetas viimaseks viieks mänguminutiks postide vahele sel turniiril varuväravavahi rollis oleva Mondragoni, kellel oli vanust 43 aastat ja kolm päeva. Seejuures hiilgas Mondragon viimastel minutitel veel ühe suurepärase tõrjega, Kolumbia võitis lõpuks 4:1.

Tegu on Mondragoni karjääri kuuenda MM-turniiriga - tõsi, platsile on ta pääsenud vaid kolmel. Kolumbia koondist nüüd 56 korda esindanud veteran ületas Roger Milla kakskümmend aastat püsinud rekordi. Seni oli just kamerunlane Milla vanim MMil osalenud mängija, kui ta käis 1994. aastal USAs väljakul 42 aasta, ühe kuu ja kaheksa päeva vanusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles