FIFA algatas Luis Suarezi suhtes ametliku uurimise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) algatas ametliku juurdluse Uruguay ründaja Luis Suarezi käitumise suhtes. Suarezile pannakse süüks MMil eile peetud Uruguay ja Itaalia kohtumises vastasmängija Giorgio Chiellini hammustamist, süüdimõistmine võib talle kaasa tuua pika mängukeelu.

FIFA reeglite kohaselt on võimalik distsiplinaaruurimise järel mängijat karistada kahemängulise kuni kaheaastase keeluga. Otsus tuleb langetada enne laupäeva, kui kaheksandikfinaali pääsenud Uruguay kohtub Maracanã staadionil Kolumbiaga. Eile saadi Itaaliast otsustavas alagrupimängus jagu 1:0, kuid Suarez jäi minutijagu enne mängu ainsa värava sündi telekaamerate vaatevälja liigutusega, mis jättis mulje, nagu löönuks ta korraks hambad Chiellini õlga.

Uruguay meediale usutlusi andes Suarez asjast ise suurt numbrit ei teinud ning otsesõnu hammustamist omaks ei võtnud. «Karistusalas juhtub selliseid asju,» vahendab Eurosport Suarezi sõnu. «Meil oli omavaheline kontakt, kus puutusid kokku rindkere ja õlg ja mina sain löögi vastu silma,» kirjeldas Suarez juhtunut enda vaatevinklist.

Mehhiklasest väljakukohtunik Marco Rodriguez intsidenti ei märganud ja Suarezi ei karistanud. 27-aastane Suarez on aga varemgi kaks korda vastase hammustamise eest karistada saanud – Hollandi liigas määrati talle 2010. aastal seitsmemänguline võistluskeeld, kui ta lõi hambad Otman Bakkali kaela. Mullu aprillis karistas Inglismaa jalgpalliliit uruguaylast Chelsea mängija Branislav Ivanovici hammustamise eest kümnemängulise keeluga.

FIFA kasutab mängujärgsete karistuste määramisel videokorduste abi alates 1994. aasta MM-finaalturniirist, kui hispaanlast Luis Enriquet küünarnukiga näkku löönud itaallasele Mauro Tassottile määrati kaheksa kohtumise pikkune mängukeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles