Deniss Karpak võidutses Kieli regatil

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: EJL

Täna peeti otsustavad medalisõidud Põhja-Saksamaal toimuval purjetamise Kieler Woche regatil, mis on EUROSAF Champions Sailing Cup 2014 viimaseks etapiks. Deniss Karpak tõusis täna poodiumi kõrgeimale astmele. Karl-Martin Rammo lõpetas regati teise kohaga. Marjaliisa ja Elise Umb parandasid regati lõppkoha viiendaks. Lauri Väinsalu tuli tuli kokkuvõttes kümnendaks.

21.-25. juunil toimuval Kieler Woche'l peeti täna medalisõidud iga klassi kümnele parimale. Täna oli Kielis taas vaiksete ja keerutavate tuulte päev. Deniss Karpak (KST) võitis tänase Finn klassi medalisõidu ning tõusis sellega regati võitjaks. Hõbedale purjetas rootslane Björn Allansson ja pronksile itaallane Giorgio Poggi.

«Võistlus oli kokkuvõttes õnnestumine. Sõidud toimusid nii väga tugevates kui ka vaiksetes tuultes. Tugeva tuule vorm oli mul keskpärane, kuid vaiksetes tuultes olin rajal väga kiire. Esimene võistluspäev meeldis mulle väga kui saime purjetada tugevas tuules ja suurtes lainetes. Eilne sõiduvõit vaikses tuules avas mulle võimaluse võidelda medalisõidus ka esikohale, kusjuures esinelik mahtus sõidu eel vaid kahe punkti sisse. Ma sain täna väga hea stardi ja sõitsin esikolmikus sõidu alguses, juba taganttuules sain esimeseks ja hoidsin seda kohta finishini. Olen regatiga rahul. Juuni oli üldiselt minu jaoks puhkuse kuu peale Euroopa meistrivõistlusi ning enne Kieli regatti osalesin suure jahi XP-44 meeskonnas purjetrimmijana avamerepurjetamise regatil Giraglia Rolex Cup, kus saavutasime 5. koha. Peatselt alustan ettevalmistust Santanderis septembri kuus toimuvateks maailmameistrivõistlusteks,» rääkis Karpak.

Lauri Väinsalu (ROPK) oli täna kaheksas ja lõpetas regati 10. kohaga.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) lõpetas Laser klassi medalisõidu 5. kohaga ja saavutas regatil teise koha. Võitjaks krooniti sakslane Philip Buhl ja pronksi vääriliselt seilas teine sakslane Tobias Schadewaldt.

«Oli hea regatt, kus sai vahelduseks enam-vähem kõik planeeritud sõidud peetud ja oli ka päris mitu päeva, kus sain tugeva tuulega võimu näidata. Valestardi ja paari muu tagasilöögi tõttu jäi kuld küll järgmist aastat ootama, aga teine koht on endiselt super tulemus, mille pealt MM-ks valmistumist alustada,» rääkis Rammo.

470 naiste klassis purjetasid õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) medalisõidus neljanda finishisse ning tõusid regati lõpptulemustes viiendaks. Esikoha said medalisõidu võitjad sakslannad Annina Wagner ja Elisabeth Panuschka austerlannade Lara Vadlau ja Jolanta Ogari ees. Marjaliisa ja Elise Umbi kommentaar lõppenud regati kohta: «Meie jaoks rasketes tingimustes alanud võistlus sai ilusa lõpu. Kuigi võtsime võistlust treeninguna oli tegelikult väga hea, et esimesel paaril päeval valitses tugev tuul. Edasi tuul nõrgenes ja olud muutusid meie jaoks sobivamaks. Medalisõidus püüdsime hoida kõrget keskmist, mis meil ka õnnestus ja selles sõidus 4. koht, mis kokkuvõttes tõstis meid 5. kohale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles