Vastast hammustanud Suarez sai neljakuulise võistluskeelu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpallikoondise ründaja Luis Suarez hammustas MMi alagrupimängus Itaaliaga vastaste kaitsjat Giorgio Chiellinit õlast, kuid pääses mängu ajal karistuseta. Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) algatas juhtunu kohta ametliku juurdluse ning täna selgus ka karistus - Suarezile määrati neljakuuline jalgpallis tegutsemise keeld. 

See tähendab, et oma koduklubi Liverpooli eest saab ta mängima hakata alles novembrist. Seega jääb ta eemale üheksast Inglismaa liigamängust, kolmest Meistrite liiga voorust ning ka Inglismaa liigakarika kohtumisest. Ka tuleb Suarezil tasuda 100 000 Šveitsi frangi suurune rahatrahv.  

Samuti ei tohi Suarez kaasa teha üheksas järgnevas koondisemängus, mis tähendab, et käesolev MM on tema jaoks lõppenud. Karistust hakkab mängija kandma alates laupäevasest mängust Kolumbia vastu. See on ühtlasi MMi ajaloo pikim mängukeeld.

Uruguayl ja ka Suarezil endal on kolm päeva aega, et otsuse kohta apellatsioon esitada, ent selle läbivaatamise ajaks jääb karistus kehtima.

See polnud Suarezi jaoks esimene kord taolise asjaga hakkama saada. Hollandi liigas määrati talle 2010. aastal seitsmemänguline võistluskeeld, kui ta lõi hambad Otman Bakkali kaela. Mullu aprillis karistas Inglismaa jalgpalliliit uruguaylast Chelsea mängija Branislav Ivanovici hammustamise eest kümnemängulise keeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles