Poola meedia: Ojamaa karjäär jätkub Taani kõrgliigas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul) kohtumises Poznani Lechi vastu.
Henrik Ojamaa (vasakul) kohtumises Poznani Lechi vastu. Foto: Facebook / Varssavi Legia

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa võib lähiajal saada uue tööandja. Poola valitseva meistri Varssavi Legia hingekirja kuuluv Ojamaa võib Poola meedia andmetel liituda Taani kõrgliigas mängiva Randersi meeskonnaga.

Kuigi Ojamaa sai möödunud hooajal Poolas palju mänguaega ja teda seob Legiaga leping kuni 2016. aastani, siis tegelikult ei paistnud eestlane Varssavi suurklubi juures oma mängu nautivat. Ojamaa on varem kinnitanud, et soovib mängida alumise ründaja ehk number kümne positsioonil, kuid Legias kasutati teda vaid äärtel.

Juuni alguses soovis Ojamaad laenulepingu alusel väravata Israeli klubi Jerusalemma Beitar, kuid see tehing jäi katki. Nüüd kirjutavad poolakad, et eestlasest on huvitatud Randers. Legia.net-i andmetel on ka Ojamaa Taani kõrgliigaga liitumisest huvitatud. Suure tõenäosusega oleks ka sel juhul tegemist laenulepinguga.

Randersi klubi loodi 2003. aastal kuue meeskonna ühinemisel. Möödunud hooajal lõpetati Taani kõrgliigas seitsmenda kohaga, kuid tunamullu jõuti medalile ning saadi kolmas koht.

23-aastase Ojamaa jaoks oleks Taani juba seitsmes riik, kus ta profijalgpalli mänginud on. 2009. aastal teenis ta pärast noorteakadeemia lõpetamist profilepingu Inglismaa meeskonna Derby Countyga. Seejärel siirdus ta Saksamaa tugevuselt teises liigas mängivasse Aacheni Alemanniasse, kust ta aga Hollandi esiliigasse Sittardi Fortunasse laenati.

2011. aastal jõudis Ojamaa omadega Lapimaale, kui mängis Rovaniemi Palloseura eest Soome kõrgliigas. Järgmisel aastal siirdus noor ründaja Šotimaale Motherwelli, kus tegi kaasa edukad poolteist hooaega ning tekitas huvi Poola suurklubide hulgas. Poznani Lechi ja Varssavi Legia võitluses eestlaste mängijaõiguste eest jäi peale Legia, mille ridades Ojamaa kevadel Poola meistriks krooniti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles