Poola rallil valitsev kaos ajab piloodid endast välja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola ralli
Poola ralli Foto: Timo Anis

Poola MM-ralli teed on saanud palju kriitikat ning täna jäeti raja kehva olukorra tõttu ära seitsmes ja kaheksas kiiruskatse.

Pilootide jaoks on olukord eriti sant, sest ilma asjata on vahepeal maha sõidetud mitmesaja km pikkused etappide vahelised ülesõidud. Ka rajal olles ei tunta ennast kõige mugavamalt. «Need teed on f***ing purustatud,» rääkis Citroeni piloot Kris Meeke. «Roopad on pärast seitsme auto möödumist juba väga sügavad. Kui tavaliselt on esimestel sõitjate töö teistele teed puhtaks sõita, siis siin on nende töö teed lõhkuda. See olukord ajab närvi, kuid teha pole siin midagi.»

FIA ametnik Jacet Bartos uuris 7. ja 8. kiiruskatse olukorda ning otsustas, et suure rahvamassi ja kehva raja seisukorra tõttu siiski riske ei võeta. Eesti aja järgi kell 20.15 algav üheksas kiiruskatse peaks siiski toimuma.

Ka Ott Tänak kritiseeris Postimehele antud intervjuus raja olukorda. «Teed lähevad aina hullemaks. Vahepeal oli selline tunne, nagu sõidaks terve autoga maakera sees,» arutles WRC2 arvestuses liidrina kihutav eestlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles