Kevin Korjuse nädalavahetus Prantsusmaal läks täielikult aia taha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Blancpain

Tänavu Blancpaini kestvussõitude sarjas võistleva Kevin Korjuse sõit kolmandal etapil Paul Ricardi ringrajal ebaõnnestus erinevate viperuste tõttu täielikult.

Kahe etapi järel sarjas liidrikohta hoidnud ART Grand Prix meeskond, kus lisaks Korjusele sõidavad ka Kevin Estre ja Andy Soucek, sattus Prantsusmaal probleemide küüsi juba kvalifikatsioonis, kui nende McLaren kütusepumba rikke tõttu raja äärde jäi. Probleem osutus nii tõsiseks, et autol tuli vahetada mootor ja seetõttu starditi võistlejaterivi lõpust.

Paraku sattus roolis olnud Estre kohe avaringil kokkupõrkesse kaasvõistlejaga, suutis küll purunenud tagarehviga auto boksidesse tuua, ent seal selgus, et viga on saanud ka tagapidurid ja sõit tuligi pooleli jätta. Seda, et ART Grand Prix autod on jätkuvalt kiired, demonstreerisid tiimi teise meeskonna sõitjad Alvaro Parente, Gregoire Demoustier ja Nicolas Lapierre, kes sõitsid kvalifikatsioonis välja parima aja.

Võistlus lõpetati siiski teise kohaga, sest distantsi lõpus tuli endast mööda lasta ka eelmisel etapil Silverstone'is võidutsenud Bentley meeskond koosseisus Steven Kane, Guy Smith ja Andy Meyrick. Kahte esimest jäi lõpuks lahutama vaid 1,178 sekundit.

Sarja üldtabelis jagab ART Grand Prix võistkond 43 punktiga kolmandat-neljandat kohta, sõitjate arvestuses langes Korjus 33 punktiga kümnendaks. Liidril Maximilian Buhkil on 61 punkti. Sarja järgmiseks etapiks on 23. juulil Belgias Spa ringrajal peetav 24 tunni sõit, enne seda stardib Korjus aga veel ka ELMSi sarjas, kus kihutatakse 20. juulil Austrias Red Bull Ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles