Manchester United loobus James Rodriguezest tundmatu portugallase kasuks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Rodriguez
James Rodriguez Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond kirub ilmselt neli aastat tagasi tehtud otsust, kui loobuti Kolumbia mängumehe James Rodriguezi ostmisest. Tänaseks päevaks on noormehest kasvanud üks maailma hinnatuimaid mängumehi, kelle eest Monaco möödunud suvel Portole 40 miljonit eurot maksis.

Rodriguez kerkis 17-aastaselt Argentina kõrgliiga kõigi aegade noorimaks välismaalasest mängijaks ning aitas 2009. aastal oma koduklubi Banfieldi Atletico ka Argentina meistriks. Noormehe skaudid hakkasid seejärel kõvasti tööd tegema, et Rodriguez Europpasse mängima saada ning teda pakuti 5 miljoni naela eest ka Manchester Unitedile. Inglismaa suurklubi juurest aga ühtegi vastust ei tulnud ning peagi liitus Rodriguez hoopis Portoga, kirjutab The Guardian.

Samal ajal värbas Manchester United mehhiklase Javier Hernandezi, kelle liitumine oli küll mõnevõrra üllatav, kuid suurepärane vahetusmees tõestas kiiresti oma väärtust. Tagantjärele paistab aga kummalise otsusena, et United ostis pärast Rodriguezist loobumist rohkem kui 7 miljoni naela eest täiesti tundmatu portugallase Bebe. Peatreener Sir Alex Ferguson tunnistas hiljem, et polnud Bebet mitte kunagi mängimas näinud, kuid otsustas siiski riskida. Kui Rodriguez oli samal ajal juba ennast Argentina kõrgliigas tõestanud, siis Bebe oli mänguaega teeninud ainult Portugali tugevuselt kolmandas liigas.

Kui nelja aasta oleks pidanud Rodriguezi eest välja käima 5 miljonit, siis nüüd võib 22-aastase staari hind kerkida rohkem kui kümme korda kõrgemaks. Mees on Kolumbia koondise eest löönud MMil juba viis väravat ning vedanud oma meeskonna veerandfinaali. Tema vastu on huvi üles näidanud pea kõik maailma suurklubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles