Väikeklubid kipuvad suurte eeskujul otsustega venitama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes võib olla kindel – ka sel hooajal saavad Pärnu ja Valga fännid omadele kaasa elada.
Ühes võib olla kindel – ka sel hooajal saavad Pärnu ja Valga fännid omadele kaasa elada. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Samal ajal kui kaks Eesti suurklubi, Tartu Rock ja Kalev/Cramo, venitavad uueks hooajaks mängijate palkamisega, pole asjad selgemad ka teise ešeloni meeskondade hulgas. Meistriliiga kokkukuivamist pole siiski ilmselt karta.


Koduses meistrisarjas osaleda soovivad meeskonnad pidid esitama avalduse 1. juuliks. Mullustest klubidest ei teinud seda vaid Kuremaa. Uute tulijatena üritavad kõrgemas seltskonnas läbilööki Rapla ja Võru. Tõsi, oma osalemisküpsust peavad meeskonnad tõestama 15. juuliks osavõtumaksu tasumisega – enne ei saa neist kedagi meistriliiga klubiks pidada.

Samas pole selgust ka osalevate meeskondade koosseisude kohta. Näiteks Valga klubi juhatus koguneb täna, kuid küsimus pole meeskonna jätkamises, vaid selles, kuidas jätkata. Klubi presidendi Margus Lepiku sõnul on kaks suursponsorit, Valga linn ja CKE Inkasso, teatanud jätkuvast toetusest, lahtine olevat veel paari suursponsori osalus.

«Kui rahaasjad saavad selgeks, saame teha täpsemaid plaane, kuid praeguse seisuga soovime meeskonna mulluse tuumiku säilitada,» rääkis Lepik ning märkis, et olulistest tegijatest pole jätkamise osas kokkulepet mulluste leegionäride ning Kristo Aabiga.

Postimehe andmetel kaalub Aab sootuks meistriliiga tasemel mängimise lõpetamist, ülejäänud mehed peaksid aga jätkama. Uue tulijana märkis president noorukest Gintaras Dalket.

Kui Valgasse ei maabu ootamatult suurt rahalaeva, aetakse treeneripingil läbi omakandimehe Andrus Renteriga. Mullu peatreenerina tegutsenud leedulane Augenijus Vaskys sooviks juhendada suurema eelarve ja parema konkurentsivõimega meeskonda.

Lepiku sõnul loodab aga Valga ajada läbi minimaalse 1,5 miljoni krooniga. «Kõik, mis läheb üle selle, võimaldab meil kedagi juurde palgata,» sõnas ta.

Jätkamises oli kindel ka Pärnu korvpalliklubi juht Mait Käbin. Ta viitas väga hästi toimivale noortesüsteemile ning pidas meistrisarjast eemalejäämist patuks. Samas vaevleb suvepealinna meeskondki tõsises rahahädas ning peasponsorit pole siiani leitud. Hiljuti loobus üks Pärnu suurettevõte kolme-aastasest koostöölepingust. Vähemalt miljon krooni loodab Käbin siiski kokku kraapida. «See on summa, millest väiksema rahaga läheb väga keeruliseks,» nentis ta.

Mängijate osas loodab Käbin tugineda mullustele põhijõududele – oma noormängijatele ning amatöörkorvpalluritena kolm korda nädalas Tallinnast Pärnusse treeningutele sõitvate Heigo Ermi, Raido Ringmetsa ja Mario Poluskiga. Meeleldi näeks Käbin oma meeskonnas ka Andre Pärna.

Huvitaval kombel on just Pärn saamas nii-öelda teise ešeloni meeskondade seas nõutud meheks. Postimehe andmetel soovivad teda endale ka TTÜ ja Tallinna Kalevi liitumisel tekkiv uus klubi ning meistriliigasse pürgiv Rapla. Ei maksa unustada, et Rapla on Pärna kodukant.

Rapla treener Indrek Ruut on Postimehega vesteldes tunnistanud, et sooviks oma noortele meestele toeks just paari kogenud mängijat – lisaks Pärnale veel Ermi ning võimalik, et ka mõnda keskmängijat. Mängujuhi kohal näeks ta meeleldi aga mullu Kalev/Cramos pallinud Martin Dorbekut.

Viimasele võib see olla hea võimalus saada piisavalt mänguaega. Kui Kalev/Cramo peatreeneriks saab Aivar Kuusmaa, arvestab ta ilmselt mängujuhtidena Tanel Soku ja Reimo Tammega ning Martin Dorbek muutuks lihtsalt liigseks.  

Rapla lõplik saatus peaks selguma lähinädalatel. «Meistriliigas osalemise avalduse tegime ära, Jaak Karp tegeleb vajaliku raha leidmisega,» rääkis Ruut, ent tema jutust kumas läbi mõõdukas optimism.

Postimehe andmetel on esiliiga võitja Võru meistriliigaga liitumine siiski kahtlane. Kuna Võrul puudub oma korralik noortesüsteem, võib neil püramiidist puuduvate võistkondade arvelt kerkida meistriliiga osavõtumaks talumatult kõrgeks. Võru klubi treeneri Kalle Samarüütliga ei õnnestunud eile ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles