Oliver Lomp: kas kümnevõistluses puhuvad uued Nooled?

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lomp
Oliver Lomp Foto: Toomas Huik

Erki Nool on mees, kes tegi eestlaste tuju vahel õnnetuks. Kui tal aga hästi läks, siis ülevoolavalt õnnelikuks. Ent siis tegi Eesti legendaarne kümnevõistleja tippspordiga lõpparve. Järgnes paus...

Korraks sähvatas Kristjan Rahnu, kuid vigastused ja isiklikud probleemid on senini matnud selle mehe karjääri. Vähemalt ajutiselt. Nüüd, Pekingis, heiskas meie kümnevõistluse järelkasv Eesti lipu jälle vardasse. Kas just päris tippu, kuid kolmveerandi peale kindlasti.

24-aastane Mikk Pahapill kogus 8178 punkti ja saavutas 11. koha. 25-aastane Andres Raja sai 8118 silmaga 13. koha. Mõlema mehe jaoks on tegu uue isikliku rekordiga.

Erki Nool oli 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel juba 8500 punkti mees, aga tol korral oli kümnevõistluse tase vähe teine: koguni 22 meest kogusid üle 8000 silma.

Niisiis, anname oma noormeestele natuke aega, näiteks neli aastat, ning 2012. aastal Londonis võib ehk juba kaks päeva omadele pöialt hoida, et nood pjedestaalile tõuseksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles