Vabaagent LeBron James soovib palgaks üle 22 miljoni dollari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James eelmisel hooajal.
LeBron James eelmisel hooajal. Foto: SCANPIX

NBA korvpallitäht LeBron James tahab oma uues lepingus näha maksimaalset palgasummat ega soovi enam vabatahtlikult seda vähendada, et saada enda ümber seeläbi tugevamat meeskonda, vahendab ESPN.com.

Jamesist saab ametlikult vabaagent teisipäeval ning kui 2010. aastal Miami Heatiga ühinedes oli ta nõus osast palgast loobuma, et Heat saaks palgata ka Dwyane Wade’i ja Chris Boshi, siis nüüd on James meelt muutnud. ESPN ennustab, et tema eeldatav palganumber võiks ulatuda 22,2 miljoni dollarini.

James ei kohtu veel ise ühegi klubi esindajatega, vaid laseb läbirääkimisi pidada oma agendil Rich Paulil. 2010. aastal, kui Jamesist viimati vabaagent sai, käisid tema jutul esimese kolme päeva jooksul kuue meeskonna esindajad. Küll aga käib ka seekord jutt suure tõenäosusega paari, mitte nelja-viie aasta pikkusest lepingust, kuna pärast tänavuse finaalseeria lõppu andis James avalikult teada, et lepingu «paindlikkus on talle oluline».

Oma senise 11-aastase NBA karjääri jooksul pole James olnud kordagi üksinda klubi kõige kõrgepalgalisem mängija, kuid nüüd võib juhtuda, et suurema osa palgasummast peavad loovutama näiteks hoopis Dwyane Wade või Chris Bosh, kui Miami supertähtede kolmik soovib samas meeskonnas jätkata. Hetkel on NBAs seitse meeskonda, kellel on palgapiiranguid arvestades piisavalt vaba raha, et Jamesile järgmisest hooajast alates 22,2 miljonit dollarit maksta – Heat, Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Utah Jazz, Philadelphia 76ers ja Orlando Magic.

Neist Lakersil ja Sunsil on piisavalt vabu vahendeid, et Jamesi kõrvale veel mõni kõrgepalgaline vabaagent võtta. Suurim mänguruum on Heatil 55 miljoni dollariga, ent samas peaksid nad selle summa sisse mahutama ka Boshi ja Wade’i uued lepingud. Ilmselt võib eelnevast nimekirjast maha tõmmata Dallas Mavericksi, kuna nende omanik Mark Cuban teatas nädalavahetusel, et ei kavatse ühelegi praegu turul saada olevale vabaagendile maksimaalset palgapakkumist teha.

Lisaks tahaksid Jamesi enda ridadesse saada ka tema endine koduklubi Cleveland Cavaliers, Houston Rockets ja Chicago Bulls, kuid kõik kolm peaksid palgalimiidi sisse mahtumiseks loobuma nii mõnestki olulisest mängijast, ehk isegi meeskonna staaridest. Nii Bullsi kui ka Rocketsi esindajad hoiavad tules mitut rauda, sest sel nädalal kohtutakse silmast silma ka Carmelo Anthonyga.

ESPNi teatel kohtusid James, Bosh ja Wade eelmisel nädalal Miamis ning arutasid omavahel, kuidas oleks võimalik Heatiga uusi lepinguid sõlmida. NBA reeglid ei luba enne 1. juulit klubidel ja vabaagentidel selliseid läbirääkimisi pidada, küll aga võivad seda teha mängijad isekeskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles