Oliver Lomp: uus maailmameister poleks üllatus

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondise treening.
Saksamaa jalgpallikoondise treening. Foto: Reuters/ScanPix

Jalgpalli maailmameistrivõistluste ühel pool turniiritabelit lähevad kokku kahekordne maailmameister Uruguay ning seni tiitlita Holland, teisel pool kolmekordne MM-tiitli omanik Saksamaa ja maailma parimaks kroonimata Hispaania. 


Holland on esimeses paaris selge favoriit, kuid teises on soosikut raske välja tuua. Kui enne MMi pakuti enim kordi võitjaks juba konkurentsist langenud Brasiiliat ja just Hispaaniat, saab sakslaste senise mängupildi põhjal hispaanlastel väga raske olema.

Kui 11. juulil finaalis siiski just Holland ja Hispaania madistavad, on kindel, et maailma jalgpall saab uue valitseja. Viimati koges MM sama, kui 1998. aasta kodustel maailmameistrivõitlustel Prantsusmaa ilma parimaks krooniti. Kas aga uus maailmameister oleks sel aastal üllatus? Pigem mitte, kuna mõlemad tiimid on aastakümneid jalgpallimaailma tipus tiirelnud.

Üllatus oleks see, kui kahekordne maailmameister Uruguay MM-tiitli võidaks. Viimane tiitel pärineb neil 1950. aastast ning viimased aastakümned on oldud lihtsalt keskmik, kelle jaoks on saavutus seegi, kui MMile pääsetakse.

Mis puutub Saksamaasse, siis nende edu poleks mitte mingil juhul kummaline. Ükskõik mis vormiga suudavad sakslased pea alati kõrgele rühkida. Kvaliteedimärk, kas pole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles