Elevandiluuranniku staar pööras MMi otsustava kaotuse rassismiprobleemiks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure.
Yaya Toure. Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuval jalgpalli MMil ei pääsenud alagrupist edasi Elevandiluuranniku koondis ning nende staarmängija Yaya Toure on nüüd väitnud, et nende konkurentsist langemine ei huvita kedagi seetõttu, et nad on Aafrikast pärit.

Elevandiluuranniku lootus pääseda kaheksandikfinaali purunes alagrupiturniiri viimases mängus, kui Kreekale määrati üleajaminutitel penalti, mille Giorgos Samaras ka realiseeris. Elevandiluuranniku ridadesse kuuluv Yaya Toure on nüüdseks leidnud, et kohtunik tegi penalti määramisega vale otsuse, ent nende väljalangemine ei huvita kedagi eelkõige seetõttu, et nad on Aafrika meeskond.

«Ma tahtsin meeleheitlikult, et kohtunik märkaks Samarase teesklust, aga taaskord oli kohtunik meie vastu. Mängus Jaapani vastu jäeti meile vähemalt kaks penaltit määramata ja nüüd seekord siis Kreeka vastu läks nii,» rääkis Yaya Toure.

«Muidugi ei häiri see kedagi, sest see puudutab Aafrika meeskonda. Kes üldse hoolib Aafrika tiimi vastu tehtavast ülekohtust? See viga jättis meid suurest võimalusest ilma. See on skandaal, aga kahjuks ei tundu see üleliia paljusid inimesi häirivat,» lisas Elevandiluuranniku staar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles