Kontaveit ja Paalma selgitavad Eesti meistri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Eesti tennisemeistrivõistlustel jõudsid naiste üksikmängus ettearvatult finaali suursoosik Anett Kontaveit ja tiitlikaitsja Eva Paalma.

Kolmapäevases poolfinaalis oli Paalmal tõsisem vastane tänavuse Eesti karikavõitja Julia Matojani näol. Viimati olid nad kohtunud mai keskel Nõmme GP finaalis, kus Paalma võitis 7:5, 7:5. Täna sai Paalma pärast tasavägist algust (3:3) hoo sisse ja võitis 6:3, 6:2, kirjutab tennis.ee.

«Meie eelmine kohtumine toimus üldse hooaja esimesel liivaturniiril ja siis oli mäng mõlemal rabedam,» sõnas Paalma. «Täna oli peamine, kuidas tugeva tuulega hakkama saada. Püüdsin rohkem lõigata ja kindla peale mängida. Tundub, et tulin toime, kuigi alati võiks paremini.»

Kontaveit võitis Liisa Pajumetsa 6:2, 6:2. 17-aastane Pajumets suutis kohati visa vastupanu osutada, kuid taas oli oma osa ka tuulel – Kontaveit tegi ohtralt topeltvigu ning alati ei tulnud ka ründelöögid välja.

Kontaveidi kaasategemine teeb Paalma tiitli kaitsmise väga raskeks. Siiski pidas Paalma tugeva rivaali osalemist meeldivaks üllatuseks. «Lahe, et saan temaga mängida. Vist kohtusin Anettiga viimati 2010. aasta meistrivõistlustel, kuid enam ei mäleta, mis tulemusega tookord kaotasin,» rääkis Paalma.

Naiste üksikmängu finaal peetakse Tere Tennisekeskuses neljapäeval kell 12.

Meeste üksikmängus lõpetati täna esimene ring. Vaieldamatult põnevaima mängu pidasid vanameister Rene Busch ja Eesti karikavõistluste finalist Morten Ritslaid. Noorem mees võitis üle kahe tunni kestnud kohtumise 7:6 (9), 6:3. Esimeses setis juhtis Ritslaid oma pallingul 3:1, 40:15, siis omas kaht settpalli seisul 6:5, kuid tie-breakis oli juba Busch juhtimas 6:4. Ent temalgi jäid settpallid kasutamata ja lõpuks kallutas Ritslaid mängu ikkagi oma kasuks. «Ma polnudki varem Buschiga kohtunud,» sõnas Ritslaid. «Kuid mingit pabinat või aukartust ei tundnud. Teadsin, et ta pole ründemängijana ohtlik ja saan oma mängu üles ehitada. Kõige paremini ehk välja ei tulnud, aga tuul ka segas – tundus, et mind rohkem kui teda.»

Nüüd kohtub Ritslaid mulluse finalisti Markus Kerneriga, kes alistas Lauri Soome 6:2, 6:1. Kerge võidu said ka teised tabeli ülemise poole favoriidid: tiitlikaitsja Vladimir Ivanov alistas Kristofer Sven Kliimandi 6:0, 6:0 ja Kenneth Raisma Christian Andersoni 6:0, 6:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles