Santos passima ei lähe

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Santose mängijad.
FC Santose mängijad. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tartu jalgpalliklubil FC Santosel seisab täna ees raske ülesanne, kui Euroopa Liiga esimeses eelringis võõrustatakse kodusel Tamme staadionil tugevat Norra klubi Tromsö ILi. Eesti jalgpalliajalugu tegeva Santose ründaja Mikk Laasi sõnul meeskond raske ülesande ees aga kartma pole löönud ja nii minnakse mängule enesekindlalt: «Ka tahtejõu pealt on võimalik mängida.»

Eesti tugevuselt kolmandas liigas ehk esiliiga B-tasandil mängiv Santos jõudis UEFA Euroopa Liiga eelringi tänu imelisele teekonnale Eesti karikasarjas, kus teel finaali alistati teiste hulgas meistriliigas mängiv Narva Trans ja eelmisel hooajal samuti kõrgliigasse kuulunud FC Kuressaare. Kuigi finaalis tuli Santosel tunnistada FC Levadia paremust, oli juba enne finaali kirjutatud uus peatükk Eesti jalgpalliajalukku: kunagi varem pole eurosarja pääsenud meeskond, kes pärineb madalamatest liigadest.

Mängijate vabad päevad

Santose esimese eelringi vastaseks on Norra esiliigas liidrite hulka kuuluv Tromsö IL, kes jõudis eelmisel hooajal Euroopa liigas alagrupiturniirile. Tartu klubi varasem mängiv treener Mikk Laas tunnistas, et vastased on küll favoriidid, aga pall on ümmargune.

«Vastane on loomulikult tugevam,» nentis Laas, «aga kõik oleneb sellest, kuidas nemad meie vastu mängima tulevad. Eks ole näha, kui palju meil oma asju üritada lastakse, aga kindel on see, et oma (karistusala)kasti juurde me passima ei lähe.»

Laas nentis matši eel, et kuigi suur osa Santose mängijatest teenib igapäevaselt leiba jalgpallist erineval elualal, on kohtumiseks saadud siiski korralikult valmistuda. «Kui varem mõned mehed enne kl 17 trenni ei jõudnud, siis viimastel päevadel on kõik olemas olnud,» rääkis Laas, et ilmselt on mängijate tööandjad andnud meestele tänase eel vabu päevi.

Üks puuduja

Ettevalmistusest rääkides tunnistas Laas, et seis on paljulubav: «Norra klubi on professionaalne klubi ja loomulikult nõuab nende liigatase paremat füüsilist ettevalmistust kui meil. Samas usun praeguse seisuga, et saame füüsilise poolega hakkama ja nii kiiresti me kindlasti ära ei kustu.»

Siiski on Santose meepotis ka tilk tõrva, sest vigastusega jääb eemale keskkaitsja Siim Valtna. Laas kinnitas siiski, et meeskonna komplekteeritus võimaldab Valtna asemel mängu panna teisi mehi ning mängupilt kannatama ei peaks.

Euroopa liiga esimese eelringi kohtumine Santose ja Tromsö vahel algab täna kell 18.00 Tamme staadionil, kordusmäng peetakse Tromsö koduväljakul 10. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles