Hooaja tippmargi heitnud Kanter: liigun vaikselt õiges suunas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Lausanne'i Teemantliigal
Gerd Kanter Lausanne'i Teemantliigal Foto: SCANPIX

Kettaheitja Gerd Kanter sai Lausanne’is toimunud Teemantliiga etapil oma hooaja tippmarki tähistava 64.91ga kolmanda koha. Kanter tunnistas pärast võistlust, et liigub vaikselt õiges suunas ning pani tänasele esitusele hindeks koolipoisi «rahuldava».

Kanter tegi Lausanne’is korraliku seeria ning heitis kolmel korral üle 64 meetri. «Iseenesest oli korralik ja kindel esitus. Muidugi oleks tahtnud 10 cm kaugemale heita ja tulemus oleks võinud ikka 65ga alata. Kokkuvõttes saab võistlust hinnata rahuldavaks,» rääkis Kanter Postimehele. «EMini on jäänud veel kuus nädalat ning vaikselt liigus õiges suunas.»

Kanter arutles, et kahe nädala pärast võiks tema hooaja tippmark meetri võrra parem olla. «Muidugi oleks võinud tulemused juba ammu tunduvalt paremad olla, kuid vähemalt toimub pidevalt areng. Eks medalite hinnad ole enam-vähem teada – pronksi saamiseks peab vähemalt 66 heitma, kullamees peab küündima 68 ja poole meetrini.»

Kettaheitemaailmas on vaikselt toimumas ka põlvkondade vahetus ning noored mehed näitavad tasapisi vanameistritele hambaid. Kanter ei taha siiski uskuda, et keegi üllatusmees tiitlivõistlustel medali võtab. Samas täna tegi korraliku võistluse 1992. aastal sündinud rootslane Daniel Stahl, kes viiendas voorus 64.60ga korraks ka Kanterist ettepoole kerkis. «See on positiivne, et noored mehed peale tulevad. Täna sundis Rootsi poiss mind pingutama ja 40 cm kaugemale heitma,» tunnistas Kanter.

Võistluse võitis poolakas Piotr Malachowski 66.63ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles