Santose eurodebüüt algas karmilt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santose ajalooline euromäng lõppes kaotusega.
Santose ajalooline euromäng lõppes kaotusega. Foto: Margus Ansu

Eesti esimese madalama liiga jalgpalliklubina Euroopa Liiga eelvooru jõudnud Tartu Santos toodi eilses mängus kiiresti maa peale tagasi: Norra esiliiga meeskond Tromsö IL kõmmutas tartlastele seitse vastuseta väravat ja sai kindla võidu. Santose kapten Taavi Vellemaa tunnistas, et vastane oli oluliselt tugevam: «Klassivahe oli väga selge.»

Klubi ajaloos esimest korda eurosarja jõudnud Santos pidas eilses mängus vastu ligikaudu veerand tundi, kui mängutempo oli aeglane ja vastased alles kompasid üksteist. 14. mänguminutil sai Magnus Andersen aga eemalt peale lüüa ja kohtumise väravaarve oligi avatud. Kaheksa minutit hiljem lõi Tromsö teise värava ja Santose seis läks ainult raskemaks.



«Esimesed lihtsad väravad lõid meid rivist välja,» tunnistas Vellemaa. «Meil läks raskeks ja pidime oma mängu avama, aga vastane karistas meie eksimused kohe ära.»



Tartlaste puurisuul seisnud Siim Säesk pidi avapoolajal palli võrgust välja korjama veel kolm korda ja nii oli enne puhkepausi seis kodumeeskonna poolt vaadatuna 0:4. «Rääkisime poolajal vead üle ja leppisime kokku, et rohkem neid ei tee,» selgitas Vellemaa, mis poolajapausil Santose riietusruumis toimus. «Leppisime kokku, et teist poolaega hakkame mängima seisult 0:0 ja paneme lõpuni sajaga.»



Teine poolaeg jätkus Santose kahjuks aga samas taktis nagu avavaatus: kõigest kümme minutit pärast teise poolaja algust sahistasid norralased taas Tartu meeskonna väravavõrke ja nii seisis mängu lõpuks tablool seis 0:7.



«Kahju, et vahe nii suur jäi. Lootsin, et peame rohkem vastu, aga vastased mängisid väga hästi,» kiitis Vellemaa Tromsöt. «Paljudes olukordades ei suutnud me nendega kaasa joosta ja eks mingil määral jäi mäng kindlasti just füüsilise valmisoleku taha,» lisas Vellemaa.



Suurest kaotusest hoolimata tunnistas Santose kapten, et 1100-pealise Tartu publiku ees klubi ajaloo esimest euromängu pidada oli eriline tunne: «Meeskonnas oli fiiling väga mõnus ja mängisime nii hästi, kui oskasime. Emotsioon sellisest võimalusest on positiivne.»



Vigade paranduse saavad Santose mehed teha juba järgmisel neljapäeval, kui kordusmäng peetakse Tromsö koduväljakul. Vellemaa sõnul sõidetakse kindlast allajäämisest hoolimata Norrasse südikate mõtetega.



Lisaks Tartu Santosele olid eile Euroopa Liiga esimest eelvooru mängimas ka Sillamäe Kalev ja Nõmme Kalju. Oma kodukohtumise Rakveres pidanud Sillamäe võttis Espoo Honka üle 2:1 võidu. Kalju alistas võõrsil 1:0 Reykjaviki Frami meeskonna.




Tabloo


Tartu FC Santos – Tromsö IL 0:7 (0:4)


Väravad: 14., 44. Magnus Andersen, 22. Jonas Johansen, 24. Morten Moldskred, 56. Thomas Drage, 75. Hans Norbye, 79. Lars Gunnar Johnsen

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles