Thiago Silva seljatas tuberkuloosi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thiago Silva
Thiago Silva Foto: SCANPIX

Brasiilia koondise üks tugisambaid ja kapten Thiago Silva sai aastaid tagasi jagu tuberkuloosist.

Arvatakse, et Thiago Silva on liiga pehme, olemaks koondise kapten, kuid paljud ei tea, et tegelikult on ta võitleja ja ellujääja, edastab Daily Mail.

Silva haigestus 20-aastaselt tuberkuloosi. Portos mänginud brasiillane kannatas enne haiguse diagnoosi pikka aega köha ja grippi käes. Arstid ei leidnud ta haiguse põhjust.

Kui Silva siirdus 2005. aastal Venemaale Moskva Dynamosse, siis jõuti jälile, et ta põeb tuberkuloosi. Ta haigus oli jõudnud astmele, et kopsude kokkulangemine ei olnud enam kaugel.

Venemaa arstsid ütlesid brasiillasele, et ravi kestab 12 nädalat. Tegelikult kulus raviks kaks korda rohkem aega.

Esimesed kaks kuud oli ta karantiinis, et ta teisi ei nakataks.

Silval jäi haiguse tõttu terve 2005. mänguaasta vahele.

«Kui olen nüüd mõnes raskes olukorras meenutan, millest olen eluga välja tulnud,» sõnas Silva 2011. aastal antud intervjuus.

Pärast Venemaalt lahkumist mängis ta mõnda aega oma kodumaal Brasiilias. 2009. aastal suundus ta Itaalia jalgpalliklubisse AC Milan.

Milan maksis Silva eest Brasiilia klubile Fluminesele kümme miljonit eurot.

Thiago Silvast sai Milanis maailma üks parimatest mängijatest. 2012. aasta suvel siirdus ta Prantsusmaale klubisse Paris Saint-German. Ta eest maksti 42 miljonit eurot.

Brasiilia kapten Silva on mänginud 58 koondisemängu.

Thiago Silva on abielus Belle Silvaga ja neil on kaks last .

Tänases jalgpalli MMi veerandfinaalis kohtub Brasiilia Colombiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles