Higuaini värav viis Argentina poolfinaali

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi ja Eden Hazard.
Lionel Messi ja Eden Hazard. Foto: SCANPIX

Jalgpalli MMi kolmas poolfinalist on Argentina, kes alistas veerandfinaalis 1:0 Belgia. Kohtumise ainsa värava lõi juba 8. minutil Gonzalo Higuain. Argentiinlastele on aga murekohaks Angel di Maria vigastus, mille tõttu poolkaitsja oli sunnitud pooletunnise mängu järel platsilt lahkuma. Argentiinlaste poolfinaalivastase selgitavad täna õhtul Holland ja Costa Rica.

Argentina - Belgia 1:0

Väravad: 8. Gonzalo Higuain

Hoiatused: 75. Lucas Biglia - 53. Eden Hazard, 68. Toby Alderweireld

Argentina: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Ezequiel Garay, Jose Basanta, Angel Di Maria (33. Enzo Perez), Javier Mascherano, Lucas Biglia, Ezequiel Lavezzi (71. Rodrigo Palacio), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (81. Fernando Gago).

Belgia: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Kevin Mirallas (60. Dries Mertens), Divock Origi (59. Romelu Lukaku), Eden Hazard (75. Nacer Chadli).

Mängu käik: (Argentina - Belgia):

Argentina algkoosseis: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Demichelis, Basanta, Mascherano, Di Maria, Higuain, Messi, Lavezzi

Belgia algkoosseis: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, van Buyten, Witsel, De Bruyne, Fellaini, Hazard, Mirallas, Origi

Mäng on alanud!

3. min - Argentina esimene ohtlik rünnak, Lavezzi pääseb vasakult äärelt tsenderdama, kuid Kompany lööb palli värava eest minema

1:0

8. min - Argentina asub Higuaini väravast juhtima!!!

Paremalt äärelt antud sööt põrkab kerge õnne kaasabil Belgia kaitsjast Higuainile otse jalale ja ründaja saadab palli ühe puutega tagumise posti kõrvale!

Väravale tegi suure eeltöö ka keskväljal suurepäraselt palli hoidnud Messi.

Higuain lõpetas tabamusega aga Argentina ridades kuus mängu kestnud väravapõua - nii kaua ei olnudki mees varem koondises kuival olnud

15. min - De Bruyne löök lendab Argentina väravast mööda

17. min - Belgia teenib nurgalöögi ja de Bruyne keerutab hea palli Argentina värava alla, kuid lõpuks lendab see ikkagi postist mööda

25. min - kiire avavärav on mängule kasuks tulnud, Belgia hoiab mõistetavalt rohkem palli ja ka kerget initsiatiivi, kuid Argentina mõjub ohtlikult iga kord, kui vastaste väljakupoolele tullakse. De Bruyne proovib kaugelt õnne, Romero tõrjub palli ohtlikusse tsooni, kuid kaitsjad jõuavad esimesena jaole.

28. min - Messi väga hea sööt vabastab di Maria, kuid pealelöök tabab Kompany jalgu

33. min - Di Maria teeb viimases olukorras aga reielihasele viga, proovib küll mängu jätkata, ent lahkub siis lõplikult väljakult. Tema asemele tuleb Enzo Perez, kes saab sel finaalturniiril esmakordselt mänguaega. Valus löök Argnetinale, sest di Maria oli esimese pooltunni jooksul vaieldamatult nende üks paremaid mängijaid.

39. min - Messi keerutab palliga viie belglase vahel ja tõmmatakse lõpuks karistusala joonel pikali. Ohtlik karistuslöök Argentinale.

Messi ise lööb võimsalt ristnurga suunas, kuid pall lendab napilt üle.

41. min - Vertongheni terav tsenderdus leiab karistusalas vabaks unustatud Mirallase, kuid pealöök lendab Argentina värava postist meetri jagu mööda.

Avapoolajale lisatakse kaks minutit.

Avapoolaeg läbi!

Argentina kaitse on hästi toiminud, belglastel ei õnnestunudki esimese kolmveerandtunni jooksul vastaste värava all midag väga ohtlikku tekitada. Eriti vähe on palli saanud ründaja Origi - peatreeneril Marc Wilmotsil on poolajaks mõtteainet.

Samas ongi Belgia olnud sel turniiril n-ö teise poolaja meeskond, sest kõik oma kuus väravat on löödud pärast 70. mänguminutit. Neist kuuest tabamusest neli on kirja saanud vahetusmehed ning tänagi on Wilmotsil võimalik pingilt mängu tuua näiteks Dries Mertens, Romelu Lukaku või Adnan Januzaj.

Argentiinlaste suurim mure on di Maria vigastus, pärast seda kippus nende mängust ka teravus kaduma ning näiteks Lavezzi ja Higuain on pärast avaminuteid üsnagi varjus olnud.

Teine poolaeg on alanud!

Vahetusi pole kumbki meeskond teinud, argentiinlastel on neid di Maria vigastuse tõttu jäänud veel kaks belglaste kolme vastu.

51. min - Higuain saab Belgia karistusalas väga vabalt palliga tegutseda. Pealelöök tabab van Buyteni jalga, saab sealt tugeva rikošeti ja belglastel on õnne, et pall eesmisest postist mööda lendab.

55. min - Belgia laseb paljulubava kiirrünnaku luhta ja pall jõuab hoopis Higuainile, kes purjetab oma poolelt üksinda otse läbi terve Belgia kaitseliini ning lajatab pealelöögi latti!

60. min - Belgia teeb korraga kaks vahetust, lahkuvad Origi ja Mirallas ning viimaseks pooltunniks tulevad mängu päästma Dries Mertens ja Romelu Lukaku.

61. min - Hea võimalus Belgial! Vertonghenilt taas väga hea tsenderdus, Fellaini kerkib võimslat, kuid pealöök läheb meetri jagu üle värava.

Brasiilia publikul on lisaks mängu vaatamisele oma asi ajada - tribüünidel kaigub tänase kohtumise jooksul juba mitmendat korda «Ole-ole-ole-ole, Neymar, Neymar»

65. min - de Bruyne madala tsenderduse suunab Garay mõnelt meetrilt ohtlikult oma värava suunas, kuid Romero püüab.

Belglased on viimase kümnekonna minutiga kosunud ja hakanud innukamalt viigiväravat jahtima.

69. min - Alderweireld tuleb jõuliselt Bigliale sisse ja saab kollase kaardi. Kui Belgia peaks poolfinaali jõudma, tuleb kaitsjal see mäng vahele jätta.

71. min - Argentina teine vahetus, Lavezzi asemele tuleb Rodrigo Palacio

75. min - Belgia surve kasvab, esmalt on Romero hädas tsenderduse puhtaks löömisga ja siis teeb Biglia karistusala nurga juures Vertonghenile kollast kaarti väärt vea.

Mertens otsustab ette posti suunatud pealelöögi kasuks, aga pall lendab paar meetrit mööda

Belgia teeb ära ka oma kolmanda vahetuse - Hazard välja ja Nacer Chadli sisse.

80. minut - Sabella läheb viimaseks kümneks minutiks seisu hoidma, argentiinlaste hetkekangelane Higuain välja ja Fernando Gago sisse.

Argentina on nüüd mängust välja võtnud kõik oma kolm ründavat mängijat - Higuaini, Lavezzi ja sunnitult ka di Maria. MIs saab siis, kui Belgia peaks viigistama ja mäng läbe lisaajale - Lionel Messi peab taas meeskonna päästma?

85. min - de Bruyne lööb peale, pall läheb rikošetist napilt postist mööda. Järgneva nurgalöögi löö Gago puhtaks ja lõpuks jäävad belglased taas suluseisu.

Argentina on nüüd kolmel viimasel MMil veerandfinaali jõudnud, kuid poolfinaali pääseti viimati 1990. aastal. Kas täna saab see needus murtud? Veel kõigest mõned minutid lõpuni ja Belgial ei paista Argentina kaitse murdmiseks eriti ideid olevat.

Lisaminuteid tuleb koguni viis!

Messi läheb väravavahiga üks-ühele, kuid Courtois'd üle mängida ei suuda!

Belgial on veel võimalus, kuid Lukaku löögi tõrjuvad kaitsjad ja Witsel saadab palli üle värava!

Mäng läbi, Argentina on poolfinaalis!!!

Nende vastane selgub kell 23 algavas Hollandi ja Costa Rica vahelises veerandfinaaalis

Enne mängu:

Tänane kohtumine peetakse Brasiilias, Estadio Nacional staadionil, mis ehitati 2012. aastal. Staadion mahutab 69349 pealtvaatajat. Tänast kohtumist vilistab itaallane Nicola Rizzoli.

Argentiina ja Belgia on jalgpalliplatsil varasemalt kohtunud neli korda. Kolm korda on kohtumised võitnud Argentiina ning ühe korra on võitnud Belgia.

«Iga meeskond, kus mängiks Lionel Messi, toetuks suuresti temale. Ta on parim mängija maailmas,» nentis Argentiina peatreener Alejandro Sabella enne õhtust kohtumist Belgiaga. Kas Messi suudab täna oma meeskonna poolfinaali viia?

«Ma ei ole siin, et tähistada veerandfinaali jõudmist. Ma olen siin, et jätkata mängude võitmist,» ütles Belgia peatreener Marc Wilmots enne kohtumist Argentiinaga. Kas Belgia peatreener viib täna oma lubaduse täide?

Argentiina-Belgia mängu võitja läheb poolfinaalis kokku Hollandi-Costa Rica kohtumise võitjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles